Financa
Digitalni poslovni portal

Warren Buffett povećao broj radnih mjesta za 12.000

Berkshire Hathaway Inc, kojim upravlja milijarder Warren Buffett, rekao je u petak da je broj radnika koje zapošljava porastao za oko 12.000, oporavivši tako neke poslove koje je ranije izgubio u pandemiji COVID-19 – prenosi Reuters

Osiguravajuća i investicijska tvrtka sa sjedištem u Omahi, Nebraska, izjavila je da deseci njezinih poduzeća sada imaju oko 372.000 zaposlenih, u odnosu na 360.174 na kraju 2020.

Berkshire je 2020. godine smanjio više od 31.000 radnih mjesta zbog pada gospodarstva i pada potražnje za mnogim proizvodima i uslugama. Pad je uključivao oko 13.400 radnih mjesta u Berkshireovoj jedinici dijelova za zrakoplove Precision Castparts i 5.600 u BNSF željeznici.

Broj radnih mjesta je povećan prošle godine, jer je američko gospodarstvo raslo najbržim tempom od 1984., prema podacima Ministarstva trgovine.

Ostale Berkshire jedinice s velikom radnom snagom uključuju auto osiguravatelja Geico, donje rublje Fruit of the Loom, McLane dostavu hrane, nekoliko energetskih tvrtki i Clayton Homes.

Berkshire je objavio svoj broj radnih mjesta u nedavnoj izjavi o registraciji za prodaju obveznica.

Očekuje se da će Buffett (91) raspravljati o Berkshireovom učinku u svom godišnjem pismu dioničarima 26. veljače, kada će tvrtka također objaviti godišnje rezultate.

Analitičari u prosjeku očekuju da će cjelogodišnja operativna dobit premašiti prethodnih 24,8 milijardi dolara ostvarenih u 2018. Operativna dobit iznosila je 21,9 milijardi dolara u 2020. godini.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije