Financa
Digitalni poslovni portal

Ryanair otvorio 80 linija iz Hrvatske i 180 radnih mjesta

Iako je zbog pandemije virusa Covid-19 došlo do promjena i privremenih redukcija nekih linija, Ryanair je gotovo u potpunosti ispunio svoja očekivanja od prošlogodišnjeg otvaranja Zagreba kao svoje nove destinacije i baze – piše bankar.me

To je za Poslovni dnevnik potvrdio David O’Brien, koji je u grupi Ryanair izvršni direktor za Lauda i Malta Air flotu.

„Zagreb je metropola od milion stanovnika sa okolinom, a još toliko ljudi mu gravitira, te na osnovu našeg bogatog iskustva mogu sa sigurnošću reći da je brojka od planiranih 3,5 miliona putnika godišnje sasvim konzervativna procjena stanja. Vjerojatno će u narednom razdoblju broj putnika i dodatno rasti“, rekao je O’Brien koji je prilikom posjete Zagrebu najavio nove linije i tri bazirana aviona.

Dodaje da im je Zagreb već dugo bio u fokusu i da je zadovoljan što je konačno ostvarena planirana saradnja.

„Zagreb smo dugo promatrali kao sjedište Lufthanse jer je činjenica da, iako postoje i drugi prijevoznici, da zapravo morate koristiti Lufthansu i njene partnere da bi išli bilo gdje u Europi. Ryanair to želi promijeniti i nametnuti se kao kvalitetna konkurencija koja će Hrvatima i putnicima koji dolaze u Zagreb pružiti puno kvalitetniju i jeftiniju uslugu“, navodi O’Brien.

Dodaje da je Ryanair u Hrvatsku došao na velika vrata i da trenutno ima za ovu godinu šest ruta prema Hrvatskoj – Zagreb, Zadar, Rijeka, Pula, Split, Dubrovnik, od čega u Zagrebu i Zadru ima i baze na kojima drži tri aviona.

„Pokrenuli smo više od 80 linija iz Hrvatske i otvorili 180 novih radnih mjesta. Radi se o ukupnoj investiciji od 600 miliona dolara Ryanaira u Hrvatsku, a sve to bez ikakvih državnih subvencija Vlade, a za razliku od 12 miliona eura koliko godišnje dobiva Croatia Airlines“, pojašnjava CEO Ryanaira.

Dodaje da se Zagreb kao destinacija razlikuje od pet ostalih u Hrvatskoj jer se radi o glavnom gradu, a što je model koji za avioprijevoznike znači da postoji interes za putovanja tokom cijele godine, a isto tako i da se radi o kratkim putovanjima od nekoliko dana.

Za samu bazu Zagreb ističe da se radi o investiciji od 300 miliona dolara, s obzirom na to da jesu ili će bazirati tri aviona od kojih je svaki vrijedan oko 100 miliona dolara. Radi se, kaže, o 27 linija, što je 13 više nego 2021. godine, koje će Zagreb povezati sa 18 zemalja Evrope na više od 70 letova tjedno.

“Poslujemo tijekom čitave pandemije i popunjenost letova nam je solidna, preko 85 posto. Pojava omikron soja virusa dovela je do određenih poremećaja – Francuska i Njemačka su zabranile dolazak iz Velike Britanije, Maroko je zabranio dolazak i brojnih evropskih zemalja, a i mnoge druge zemlje Evrope su uvele vlastite restriktivne mjere za putovanja.

„Zbog toga smo morali privremeno smanjiti broj letova, a što uključuje i plan redukcije letova vezanih za Zagreb, ali već od ožujka očekujemo oporavak i planiramo da bi za ljeto 2022. godine mogli dostići 100 miliona putnika”, kaže David O’Brien.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije