Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

4 stvari koje trebate znati o metaverse ovog tjedna

U nastavku ćete pronaći uvide i mišljenja o tome kako bi ova nova tehnologija mogla promijeniti način na koji radimo, kupujemo i provodimo slobodno vrijeme.

1. Metaverse je poslovna prilika vrijedna više bilijuna dolara – McKinsey

U izvješću objavljenom na nedavnom godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, McKinsey citira istraživanje koje predviđa da bi metaverse mogao stvoriti trilijune dolara vrijednosti za poduzeća. Metaverse će omogućiti tvrtkama da angažiraju potrošače na potpuno nove načine, istovremeno potičući inovacije brendova u novim smjerovima, kaže se u izvješću. Evidentni su dokazi o uranjenim ulaganjima u metaverse, dodaje McKinsey. “U 2021., tvrtke povezane s metaverzom navodno su prikupile više od 10 milijardi dolara, više nego dvostruko više nego u prethodnoj godini”,navodi se u izvješću.

2. Kako će metaverse oblikovati budućnost rada?

Pandemija je dovela do najveće promjene u radnim praksama u generacijama, a obrasci rada na daljinu i hibridi postali su uobičajeni. Metaverse bi mogao pružiti sljedeći značajan pomak, stvarajući priliku za impresivan rad koji nadilazi ono što je moguće na Zoom-u, Meet-u ili Microsof teams-u. Tim podcasta “Working It” u Financial Timesu uranjao je duboko u potencijal za gamificiranje posla, kako bi metaverse mogao promijeniti naše odnose s kolegama i kako možemo zadržati produktivnost kada radimo u obliku avatara. Tvrtka za profesionalne usluge Accenture kaže da će 150.000 njezinih novih zaposlenika svoj prvi radni dan provesti u metaverse, o čemu ste mogli čitati na financa.ba.

3. Svjetski ekonomski forum otkriva virtualno selo globalne suradnje

Svjetski gospodarski forum kreće na ambiciozno novo putovanje kako bi iskoristio potencijal metaverse kao platforme za kolaborativno, uključivo i učinkovito međunarodno djelovanje. Forum, u suradnji s Accenture-om i Microsoft-om, gradi Global Collaboration Village kao virtualnu budućnost javno-privatne suradnje. Osigurat će impresivne prostore u kojima se dionici mogu okupiti, kreirati i poduzeti akcije oko najhitnijih svjetskih pitanja i(li) izazova.

4. UAE otvara policijsku postaju na metaverse

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), rutinske funkcije poput licenciranja automobila još uvijek uključuju godišnji posjet policijskoj postaji.
No, to se mijenja prema izvješću u Gulf News, s policajcima u jednoj policijskoj postaji UAE-a koji su postali dostupni u obliku avatara. Policajci u Ajmanu komuniciraju s građanima u virtualnim prostorima, pri čemu obje strane koriste VR slušalice za interakciju.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno