Financa
Digitalni poslovni portal

Galenika osvojila regionalnu nagradu ,,DIGITAL CUP AWARDS” za najbolju digitalnu kampanju za rebranding

Na nedavno održanoj konferenciji Social Media Summit u Sarajevu, Galenika je osvojila ,,Digital Cup Awards” nagradu u kategoriji – najbolja digitalna kampanja za rebranding godine. ,,Digital Cup Awards” je stručna nagrada koja se dodjeljuje kompanijama i brandovima za najkvalitetnije i najprofesionalnije digitalne kampanje u protekloj godini. Natjecanje je regionalnog karaktera i sudjelovalo je 67 kompanija iz  svih zemalja Adriatic regije. Dodijeljene su nagrade u 20 različitih kategorija, a stručni žiri kojeg su sačinjavali eksperti iz regije u oblasti digitalnog marketinga dodijelio je Galenici nagradu u kategoriji “NAJBOLJI REBRANDING GODINE” nakon detaljne analize kampanja svih sudionika u ovoj kategoriji.

Biti prepoznat kao najbolji u nekoj kategoriji pokazuje nam koliko dobro radimo svoj posao i daje nam poticaj da dalje nastavimo bolje i kvalitetnije, jer naši potrošači to zaslužuju. Regionalna nagrada za najbolju digitalnu kampanju govori o tome koliko je Galenika kompanija koja ima modernu poslovnu viziju. Novi vizualni identitet kompanije došao je nakon investicijskog i transformacijskog ciklusa koji je realiziran tokom prethodnih godina, a koji je rezultirao modernizacijom kompanije i digitalizacijom poslovanja. S tim u vezi rebranding kampanja koju smo realizirali imala je za cilj mijenjanje percepcije kod potrošača i uvođenje novog vizualnog identiteta kao pokazatelja inovativnog pravca kojim se kompanija kreće.“ – izjavio je Naid Gubaljević, Country Manager za BiH u kompaniji Galenika.

Galenika je rebranding kampanju pod sloganom „Posvećeni ljudima, vjerni zdravlju” provela sredinom 2021. godine. Kampanja je imala za cilj uvođenje novog vizualnog identiteta kroz boje koje simboliziraju vrijednosti kompanije i još bliže reflektiraju njenu misiju i posvećenost zdravlju i odgovornom poslovanju.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije