Utorak, 30 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Facebook – dionice pale za 20%

Dionice vlasnika Facebook-a Meta Platforms Inc (FB.O) pale su za više od 20% u srijedu nakon što je ova društvena mreža objavila prognozu slabiju od očekivanja. Navode kako je jedan od glavnih problema Appleova promjena privatnosti ali i rast konkurencije, prenio je Reuters.

Broj globalnih dnevnih aktivnih korisnika Facebook-a prvi je put pao i to sa 1,930 milijardi na 1,929 milijardi u odnosu na prethodno tromjesečje.

Meta je navela kako se suočila sa promjenama privatnosti u Apple operativnom sustavu, što je otežalo brendovima da ciljaju i mjere svoje oglase na Facebooku i Instagramu. Apple, naime, svojim korisnicima daje mogućnost da spriječe aplikacije da prate njihovu mrežnu aktivnost, što oglašivačima otežava pristup informacijama. Također su iz Meta-e kao problem naveli makroekonomska pitanja poput poremećaja u opskrbnom lancu.

Meta

Ovaj 18-godišnji tehnološki div, koji se također suočava s pritiskom platformi kao što su TikTok i Googleov YouTube, naveo je kako očekuje usporavanje rasta prihoda u sljedećem kvartalu zbog povećane konkurencije i preusmjeravanja angažmana korisnika na značajke kao što su kratki video zapisi, koji generiraju manji prihod.

Facebook je u četvrtom kvartalu prijavio 2,91 milijardu mjesečno aktivnih korisnika, ne pokazujući rast u usporedbi s prethodnim kvartalom.

Iako su analitičari očekivali prihod od 30,15 milijardi dolara u prvom kvartalu, Meta predviđa da će on biti u rasponu od 27 do 29 milijardi dolara. 

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno