Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Rast Bitcoina napravio više od 84.000 novih kripto milijardera u jednoj godini

Populacija kriptomilijunaša u svijetu porasla je za 95% tijekom prošle godine kako su se fondovi kojima se trguje na burzi bitcoina i druga kripto imovina popeli, navodi se u novom izvješću.

Prema izvješću New World Wealtha i Henley & Partnersa sada 172 300 pojedinaca diljem svijeta drži više od milijun dolara u kripto imovini. Prošle godine bilo ih je 88 200. Broj čistih bitcoin milijunaša više se nego udvostručio, na 85.400.

Kripto bogataši porasli su na ljestvici bogatstva. Sada postoji 325 kripto centimiljunaša — onih sa 100 milijuna dolara ili više u kripto holdingima — i 28 kriptomilijunaša, prema izvješću.

Porast odražava brzi rast bitcoin ETF-ova, koji sada imaju više od 50 milijardi dolara imovine od pokretanja u siječnju i pokrenuli su val institucionalnog sudjelovanja.

Cijena bitcoina skočila je 45% ove godine na oko 64.000. Kako je vrijednost drugih kovanica porasla, tržišna kapitalizacija kripto imovine porasla je na 2,3 bilijuna dolara, prema Henley & Partners, u odnosu na 1,2 bilijuna dolara prošlog ljeta.

Od šest novih kriptomilijardera stvorenih tijekom prošle godine, njih pet može svoje novostečeno bogatstvo pripisati bitcoinu.

Prema Forbesu, najbogatiji kripto milijarder — treću godinu zaredom — je Changpeng Zhao, osnivač i bivši izvršni direktor kripto mjenjačnice Binance. Njegova se vrijednost procjenjuje na 33 milijarde dolara, piše CNBC. Zhao se u studenom izjasnio krivim za američke optužbe za pranje novca i pristao platiti kaznu od 50 milijuna dolara. Njegovo je bogatstvo u protekloj godini poraslo za više od 10,5 milijardi dolara.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno