Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Sergey Brin se vraća u Google zbog napretka u umjetnoj inteligenciji

Sergey Brin izjavio je da se vratio raditi u Google “praktički svaki dan”. Razlog je napredak u umjetnoj inteligenciji koji smatra izuzetno uzbudljivim. Brin ne želi propustiti priliku sudjelovati u ovom važnom razvoju.

Brin je otkrio u intervjuu na All-In Summitu u Los Angelesu da se vratio u Google. Prošle godine mediji su javili da se Brin ponovno aktivirao na projektima vezanim za AI. Ovo je prvi put da je Sergey javno komentirao svoj povratak u Google, izvještava Poslovni plus.

Brin je rekao da je AI veliko i brzo napredujuće područje u IT-u. Dodao je da AI donosi ogromnu vrijednost čovječanstvu. Također je objasnio zašto ne vjeruje u potrebu za velikim povećanjem računalnih resursa za naprednije AI modele.

“Pročitao sam članke o nedostatku računalne snage i nisam uvjeren u tu teoriju”, izjavio je Sergey. Dodao je da su recentna algoritamska poboljšanja možda nadmašila povećanje računalnih resursa za te modele.

Brinova prisutnost u Googleovim AI projektima pokazuje koliko Google ozbiljno shvaća konkurenciju u ovom sektoru. Tvrtke poput OpenAI i Microsoft ulažu značajne resurse u umjetnu inteligenciju. Google, s bogatim iskustvom i infrastrukturom, ne želi zaostati za konkurencijom.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno