Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

OpenAI vrijedi 150 milijardi dolara

Kalifornijska kompanija za razvoj umjetne inteligencije OpenAI želi prikupiti 6,5 milijardi dolara od investitora u novoj rundi financiranja.

Njena tržišna vrijednost je ovom prilikom procijenjena na 150 milijardi dolara, prenosi Bloomberg pozivajući se na anonimne upućene izvore. Ova brojka je znatno veća u odnosu na prethodnu procjenu tržišne vrijednosti OpenAI ranije ove godine. Podsjećamo, tada je iznosila 86 milijardi dolara, dodaje New York-ška agencija.

OpenAI također razmišlja o tome da traži pet milijardi dolara od banaka u vidu revolving kredita, dodaje jedan od navedenih izvora. Izvori napominju da su spomenuti razgovori o financiranju Open AI i dalje u tijeku i da bi se uvjeti mogli promjeniti.

Kako se navodi, OpenAI nije prvi veliki tehnološki startup koji se obratio bankama na Wall Street-u za revolving kredit. To su već prethodno učinile kompanije kao što su Facebook, Alibaba ili Uber. Tek nakon toga su pokrenule inicijalnu javnu ponudu (IPO) i izašle na burzu. Podsjećamo, financa je još u kolovozu pisala kako bi vrijednost kompanije mogla biti 100 milijardi dolara.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno