Petak, 4 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Copilot: AI koji vas prati kroz svaki korak

Umjetna inteligencija postaje ključna u našim privatnim i poslovnim životima, ističe Mustafa Suleyman iz Microsofta. On naglašava da će AI “kompanjoni” postati prisutni u našoj svakodnevici, znajući naše navike i preferencije. Ovi asistenti će pamtiti prošle razgovore i koristiti informacije kako bi nam olakšali obavljanje zadataka i rješavanje problema. Očekuje se da će AI biti duboko integriran u naše svakodnevne aktivnosti, pružajući nam podršku u raznim situacijama.

Uzimanje tehnologije dublje u naše živote može ugroziti privatnost, upozorava Suleyman. On vjeruje da će se očekivanja o privatnosti s vremenom promijeniti. Danas već koristimo uređaje poput telefona, kamera u automobilima i slušalica koji kontinuirano prate naše okruženje. Većina ljudi se navikla na ovakve opcije i koristi ih redovito.

Copilot je dizajniran kako bi korisnicima olakšao život i posao, potičući njihovu učestaliju upotrebu AI tehnologije. Microsoftove nove opcije pretvaraju ovaj chatbot u personaliziranog osobnog asistenta koji se prilagođava potrebama korisnika.

Copilot je redizajniran kako bi bio prilagođen prošlim razgovorima i nudio korisne savjete i informacije. Uz to, predstavljeni su noviteti temeljen na glasovnoj komunikaciji. Korisnici sada mogu razgovarati s AI na prirodan način, stvarajući dojam razgovora s ljudima. Mogućnost prekidanja i postavljanja potpitanja čini interakciju još fluidnijom, piše Zimo.

Copilot noviteti

Copilot sada može čitati vijesti, a opcija Copilot Daily izgovara sažetke vijesti i vremensku prognozu. Microsoft surađuje s velikim medijskim kućama kao što su Reuters i Axel Springer. Osim toga, opcija Think Deeper omogućuje AI asistentu da odgovara na kompleksnija pitanja, iako je ta funkcionalnost još u razvoju. S vremenom će postati sve bolja.

Jedan od noviteta je Copilot Vision, koji omogućuje AI da prati sadržaj na ekranu i odgovara na pitanja. Ova opcija može interpretirati sadržaj, tekst ili slike. Microsoft navodi da je trenutno dostupna samo na određenim stranicama i da se neće koristiti za treniranje umjetne inteligencije.

Sve ove opcije predstavljaju male korake prema viziji koju izlaže Suleyman. AI će postati naš neizostavni svakodnevni asistent. Ovi asistenti moći će nam objašnjavati nejasne sadržaje i čitati vijesti ujutro. Uz to, znat će naše interese i vremensku prognozu, te će davati savjete o odijevanju. Takvi su asistenti budućnost, koja se čini sve bližom.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno