Subota, 26 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

WhatsApp razvija sustav za sigurnije upravljanje kontaktima

WhatsApp je najavio važnu promjenu u načinu na koji upravlja kontaktima. Do sada su kontakti na WhatsAppu bili povezani s kontaktima na mobitelu. Ovaj pristup mogao je uzrokovati probleme u određenim situacijama, poput gubitka uređaja.

Kako bi riješili taj problem, WhatsApp je razvio integrirani upravitelj kontakata. Ova nova značajka omogućit će korisnicima da spreme kontakte unutar aplikacije. Na taj način, kontakti će biti sigurni čak i ako dođe do problema s mobilnim uređajem.

Prvi korak u implementaciji ove nove značajke je mogućnost spremanja kontakata putem web inačice WhatsAppa i aplikacije za Windows. Kontakti će koristiti novu tehnologiju za pohranu podataka pod nazivom Identity Proof Linked Storage (IPLS). Ova tehnologija osigurava da će imena i brojevi biti šifrirani kako bi se zaštitila privatnost korisnika, piše Bug.

Osim toga, iz Mete su potvrdili da će nova značajka kontakata doći s novim sustavom korisničkih imena. Ovo znači da telefonski brojevi više neće biti potrebni za kontaktiranje. Ova promjena donosi poboljšanu sigurnost i praktičnost u upravljanju kontaktima na WhatsAppu.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno