Financa
Digitalni poslovni portal

“Bez opskrbe ruskog plina njemačko gospodarstvo pretrpjelo bi ogromnu štetu”

NJEMAČKOJ će trebati tri godine da organizira alternativne opskrbe plinom kako bi postala neovisna o plinu iz Rusije, rekao je glavni izvršni direktor njemačkog energetskog diva E.ON.

“Procijenili smo da bi to zahtijevalo razdoblje od tri godine”, rekao je izvršni direktor E.ON-a Leonhard Birnbaum za njemačku TV emisiju Tagesthemen, na pitanje koliko brzo bi se Njemačka mogla odviknuti od ruskog plina.

“Bez opskrbe ruskog plina njemačko gospodarstvo pretrpjelo bi ogromnu štetu, koju treba izbjeći ako je na bilo koji način moguće,” dodao je.

Moglo bi doći i do nestašica.
Upozorio je i na sekundarne efekte zbog nestašice komponenti i repromaterijala u raznim daljnjim industrijama.

Na sastanku čelnika Europske unije u petak nije se pojavio zajednički stav o prošlotjednom zahtjevu Rusije da “neprijateljske” zemlje moraju plaćati svoj plin u rubljima, a ne eurima. To je bilo nakon što su se Sjedinjene Države i europski saveznici udružili oko niza sankcija usmjerenih Rusiji zbog njezine invazije na Ukrajinu.

Izvor:index.hr

 

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije