Financa
Digitalni poslovni portal

Booking opet aktiviran, čeka nas dobra sezona: ‘Interes za hrvatskim destinacijama je vrlo izražen‘

Pojedine su županije već sada premašile rezultate iz rekordne predpandemijske 2019.

Nakon usporavanja koje je bilo posljedica ruskog napada na Ukrajinu, booking prema Hrvatskoj ponovo se aktivirao pa tako Hrvatska turistička zajednica očekuje dobre rezultate za Uskrs, ali i glavni dio turističke sezone.

Kako je izvješteno nakon koordinacijskog sastanka HTZ-a i županijskih organizacija danas u Ogulinu, pojedine su županije već sada premašile rezultate iz rekordne predpandemijske 2019. godine, druge su se pak tim rezultatima približile, a u odnosu na prošlogodišnji Uskrs, kad smo zabilježili 140 tisuća noćenja, očekuje se značajan rast prometa.

– Kada je riječ o očekivanjima za glavni ljetni dio sezone, iz sustava turističkih zajednica potvrđuju kako je interes za hrvatskim destinacijama vrlo izražen, rezervacije su se ponovno aktivirale te se načelno očekuju pozitivni rezultati turističkog prometa. Ipak, naglašeno je kako će budući trendovi ponajviše ovisiti o daljnjem razvoju situacije u Ukrajini, kao i protokolima prelaska granica koje će zemlje, odnosno najvažnija tržišta za hrvatski turizam, uvađati sukladno epidemiološkoj situaciji, stoji u priopćenju HTZ-a.

Izvor:jutarnji list

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije