Financa
Digitalni poslovni portal

Buffett: Nismo znali da Microsoft kupuje Activision

Investitor Warren Buffett zanijekao je da je on ili bilo koji drugi ulagač Berkshire Hathawaya unaprijed znao za Microsoftov plan za kupnju Activision Blizzarda prije nego što je konglomerat preuzeo udio od milijardu dolara u divu videoigara – piše bonitet.com

U pismu koje je poslao na adrese nekoliko američkih medija rekao je da želi razjasniti “dezinformacije” o transakciji.

Podsjetimo, Buffetova tvrtka Berkshire Hathaway je, krajem prošle godine, kupila dionice gaming studija Activision Blizzard (AB) po cijeni od 66,53 dolara po dionici, samo mjesec dana prije nego što je objavljeno da je Microsoft kupuje istu. Tako je Buffettova tvrtka u startu zaradila određeni novac, a ono što je izazvalo sumnju je blizak odnos Buffetta i Billa Gatesa, suosnivača Microsofta, koji mu je možda dao informacije o  namjerama Microsofta.

Buffett u pismu navodi da je njegov tim još u listopadu kupio veći broj dionica, a kupnju je završio u studenom prošle godine, te da nisu imali informacije o Microsoftovim namjerama. Umjesto 66,53 dolara po dionici, Buffett tvrdi da je prosječna cijena dionice iznosila 77 dolara. Dionice su sada na 81 $.

Nije prvi put

New York Post podsjeća da ovo nije prvi put da se u javnosti pojavljuju nagađanja o vezi Buffetta i Gatesa te mogućnosti da investitor unaprijed ima informacije o Microsoftovim planovima.

Buffett je donedavno bio uključen u rad Zaklade Billa Gatesa i Melinde Gates, a Gates je bio član uprave Berkshire Hathawaya.

No, isti list ukazuje i na jednu Buffettovu izjavu iz 2018. kada je rekao da Berkshire Hathaway nema nikakve Microsoftove akcije upravo kako ne bi bili meta javnosti u smislu da njih dvojica razmjenjuju informacije.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije