Petak, 21 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Mercedes-Benz predviđa proizvodne linije samo za EV u roku od nekoliko godina

Mercedes-Benz očekuje da će do druge polovice desetljeća imati tvornice koje proizvode isključivo električna vozila (EV), ali će se kloniti izgradnje pogona samo za EV, već će proizvodne linije zadržati fleksibilne u skladu s potražnjom tržišta.

Proizvođač automobila predviđa da će neke od svojih proizvodnih linija unutar tvornica prijeći u potpunosti na električne čak i prije.

“Izgradnja potpuno nove tvornice akumulatorskih električnih vozila zahtijeva vrijeme. Zauzeli smo drugi pristup”, rekao je Burzer.

“Sigurno ćemo imati neke linije koje će proizvoditi samo električna vozila u sljedećih nekoliko godina… očekujemo i da cijele tvornice prelaze na električne automobile – ali to je tema za drugu polovicu desetljeća.”

Ovaj proizvođač premium automobila pokrenut će proizvodnju svog modela EQE.

Model je predstavljen prošlog rujna na sajmu IAA Mobility, u Bremenu,nakon čega su  slijedili Peking i Tuscaloosa.

Mercedes se kladi na model, električnu prilagodbu E-klase s najvećim dometom od 660 km, kako bi povećao prodaju EV jedinica jer prebacuje ulaganja s vozila s unutarnjim izgaranjem na proizvodne platforme samo na električni pogon.

“S povećanjem EQE-a u Bremenu i kasnije u Pekingu, dolazimo u segment u kojem možemo isporučiti u daleko većim količinama”, rekao je Burzer.

Samo 2,3% prodaje Mercedes-Benz automobila prošle godine bila su električna vozila na baterije, odnosno 11% uključujući plug-in hibride, koji imaju i motor i bateriju.

Od 2025. očekuje da će električni i hibridni električni automobili činiti 50% prodaje, a očekuje se da će potpuno električni automobili činiti većinu toga.

Svi postojeći modeli se izrađuju u tvornicama koje također proizvode vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem, a baterije se prevoze željeznicom iz glavne tvornice u Sindelfingenu do tvornica u Njemačkoj i Mađarskoj.

U budućnosti, montaža i proizvodnja baterija mogli bi se približiti tvornicama automobila, jer se dizajn vozila razvija u tom smjeru, rekao je Burzer.

Izvor: Reuters

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno