Financa
Digitalni poslovni portal

CEO EasyJet-a savjetuje: Teške odluke donosite ujutro

Glavni direktor kompanije EasyJet Johan Lundgren kaže da je, po njegovom iskustvu, ishod donošenja teških poslovnih odluka ili teških razgovora gotovo uvijek bolji ako se dešava u ranijim jutarnjim satima. Rekao je to za BBC-jevu seriju videa pod nazivom “CEO Secrets“.

Johan Lundgren je CEO EasyJet-a od 2017 godine. U karijeri je radio u raznim kompanijama u Britaniji i Skandinaviji, uključujući i TUI.

“Mislim da je razina energije koju mi ljudi imamo viša u prvom dijelu dana”, pojašnjava Lundgren.

Kaže da je vrlo bitno da prije donošenja teških odluka prethodno nismo prošli čitav radni dan pun problema i distrakcija, jer u tom slučaju nećemo biti toliko orijentirani na traženje rješenja.

Lundgren savjetuje svojevrsno preuzimanje uloge novinara pri donošenju odluke: “Ne idete samo za jednim izvorom informacija da vam pomogne donijeti odluku, već konzultirate više izvora. Ne tražite izvor da vam potvrdi mišljenje koje već imate, već pristupate otvorenog uma da dođete do informacije šta su posljedice odluke koju ćete donijeti”.

 

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije