Utorak, 16 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Dvije poslovne knjige koje cijeli svijet čeka

Čitalačka publika do kraja godine s nestrpljenjem iščekuje nove knjige poznatih autora poput Stephena Kinga i JK Rowling. No prema pisanju američkih medija, dvije knjige o kojima se najviše govori su poslovne knjige.

Ovaj tjedan izlazi knjiga o Elonu Musku, a početkom listopada knjiga o kriptopoduzetniku Samu Bankman-Friedu.

Knjiga “Elon Musk” Waltera Isaacsona, autora biografija o Benjaminu Franklinu, Albertu Einsteinu i Steveu Jobsu, sada donosi priču o vlasniku X-a i osnivaču Tesle koju je pisao gotovo tri godine.

Dijelovi teksta već su objavljeni u Wall Street Journalu i Time magazinu, a najavljena su brojna predstavljanja knjige diljem SAD-a.

Zanimljivo je da ove godine izlazi još jedna knjiga o ovom milijarderu, Benu Mezrichu “Breaking Twitter: “Elon Musk and the Most Controversial Corporate Takeover in History”, koja će se pojaviti u studenom.

Poslovne knjige o filmu

Biografija o uhićenom kriptopoduzetniku Michaelu Lewisu zove se “Going Infinite: The Rise and Fall of a New Tycoon”.

Benkman-Fried čeka suđenje zbog propasti njegove tvrtke FTX.

Izdavač W.W. Norton & Co. je rekao da tiska ovu knjigu u 500.000 primjeraka, što predstavlja najveću ovogodišnju nakladu za ovog izdavača.

Tri knjige Michaela Lewisa već su snimljene u filmove: “The Blind Side”, o sportašu Michaelu Oheru, “Big Short”, pogled iznutra na financijsku krizu 2007.-08., i “Moneyball”, o upotrebi analitike u bejzbolu.

Izvor: bonitet

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno