Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

FIFA pregovara s Appleom o TV pravima

Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir.

Ugovor s Appleom mogao bi biti objavljen već ovog mjeseca i procijenjen na oko milijardu dolara. Četvrtina je to od 4 milijarde dolara koliko je FIFA prvo procijenila.

Potencijalni sporazum dao bi tvrtkinom poslu streaminga konkurentnu prednost da iskoristi prava za široko gledane sportske događaje u pokušaju povećanja broja pretplatnika.

Ako se dogovor ostvari, ovo bi bio prvi put da je FIFA pristala na jedan svjetski ugovor, stoji u izvješću.

Viši rukovoditelji FIFA-e, međutim, izrazili su zabrinutost zbog mogućnosti “prava na besplatno emitiranje”. Što bi događaj učinilo dostupnim samo pretplatnicima Apple TV+, navodi se u izvješću. Nije jasno uključuje li ugovor takva prava, prenosi Seebiz.

Sponzori također nisu bili voljni izdvojiti 150 milijuna dolara koje FIFA traži za sponzorske pakete, stoji u izvješću.

Natjecanje s 32 momčadi održat će se sljedeće godine između 15. lipnja i 13. srpnja. Obično se tijekom tog razdoblja ne planiraju veća natjecanja kako bi se igračima omogućilo odmor izvan sezone godinu dana prije Svjetskog prvenstva. FIFA se suočila s kritikama sindikata igrača jer ih nije konzultirala prije objave događaja, navodi se u izvješću.

Kao opća praksa, FIFA ne potvrđuje niti negira komercijalne razgovore.

glasnogovornik FIFA-e

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno