Financa
Digitalni poslovni portal

James Bond od sada radi za Amazon

Kompanija Amazon je zaključila kupnju filmskog studija MGM, i time postaje, između ostalog, vlasnik filmske franšize James Bond.

Amazon je zaključio ugovor o kupovini filmskog studija MGM nakon što su američki i europski regulatori tržišnog natjecanja odbili blokirati taj potez, unatoč sve većoj zabrinutosti zbog veličine ovog diva e-trgovine.

Kupnja vrijedna 8,45 milijardi dolara, koja uključuje dug, najveća je Amazonova akvizicija ikad u medijskom prostoru i najveća bilo koje vrste od kupnje Whole Foodsa za 13,7 milijardi dolara 2017. – piše FT

U Amazon ova akvizicija donosi mnoštvo zabavnog sadržaja, uključujući prava na franšizu Jamesa Bonda, omogućujući mu da se učvrsti u ogromnim filmskim bibliotekama Netflixa, HBO-a i drugih streaming kompanija.

“Želimo dobrodošlicu zaposlenicima, kreatorima i talentima MGM-a u Prime Video i Amazon Studios i radujemo se zajedničkoj suradnji kako bismo stvorili još više prilika za pružanje kvalitetnih sadržaja našim klijentima”, rekao je Mike Hopkins, viši potpredsjednik Prime Video i Amazona Studios, u priopćenju objavljenom u četvrtak ujutro.

Dogovor o kupnji MGM-a od strane Amazona, koji je prvi put objavljen u svibnju prošle godine, bio je pod neposrednim nadzorom regulatora tržišnog natjecanja s obje strane Atlantika, zbog sve veće političke reakcije protiv Big Tech grupe kompanija.

No, američki regulator tržišnog natjecanja odlučio je, barem u ovoj početnoj fazi, ne blokirati akviziciju, dopuštajući da 30-dnevno razdoblje pregleda.

Amazon je u četvrtak priopćio da je ugovor zaključen, što je signaliziralo da je američka Federalna trgovinska komisija, na čelu s poznatom kritičarkom Amazona Linom Khan, odbila odgoditi ili blokirati akviziciju.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije