Petak, 14 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Japanska burza DMM ostala bez 305 miliona dolara u Bitcoin-u

Japanska burza kriptovaluta je izgubila 4.502,9 BTC zbog hakiranja njenog privatnog ključa. Sva povlačenja su privremeno obustavljena.

Centralizirana burza kriptovaluta DMM izgubila je više od 305 miliona dolara u bitcoinu zbog hakiranja njenih servera 30. svibnja. Burza je potvrdila hakiranje na svojoj web stranici. Naveli su da će svi depoziti korisnika “biti potpuno zagarantirani”.

Burza je privremeno zaustavila isplate. Također obustavili su nova otvaranja računa, nove naloge za kupovinu na licu mjesta i sve nove naloge s leveridžom. Međutim, limitirani nalozi koji su već postavljeni neće biti otkazani.

Korisnici Crypto-a počeli su razgovarati o napadu na platformi X u 22:14 UTC 30. svibnja. Analitička platforma Whale Alert je objavila, “4,502 #BTC (308,948,771 USD) prebačeno iz nepoznatog novčanika u nepoznati novi novčanik.” Objava je povezana sa podacima o blockchainu koji su pokazali odliv od 4.502,9 BTC, u vrijednosti od 305 miliona dolara po trenutnim cijenama, iz jednog novčanika.

U to vrijeme, Whale Alert je naveo vlasnika novčanika kao “nepoznatog”. Međutim, DMM je kasnije na svojoj web stranici potvrdila da je izgubljeno točno 4.502 BTC u napadu. Ovo implicira da je to vjerovatno uzrok te transakcije.

Razmjena je saopćila da je “već poduzela mjere kako bi spriječila neovlašteno curenje”. On će “nabaviti ekvivalentnu količinu BTC-a” kako bi osigurao da svi korisnici dobiju naknadu. Ova sredstva će biti stečena „uz potporu kompanija naše grupe“.

Tim je ohrabrio korisnike da paze na obavijesti. Novo će upozorenje biti objavljeno kada se sve usluge nastave. DMM burza je u vlasništvu konglomerata za e-trgovinu DMM Group. Pokrenuta je u siječnju 2018. Kompanija također posjeduje kompaniju za rudarenje kriptovaluta.

Hakiranja i prevare i dalje predstavljaju problem za korisnike kripto burzi. U studenom je Poloniex burza izgubila više od 100 miliona dolara. Tada je napadač preuzeo kontrolu nad njenim privatnim ključem. Sličan napad na GDAC u travnju 2023. rezultirao je gubitkom od 14 miliona dolara.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno