Srijeda, 17 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Kako povući otkaz

Ako ste nedavno dali otkaz, vjerojatno ste prilično dobro razmislili prije nego što ste donijeli odluku. Možda ste pripremili još jedan posao, izradili plan tranzicije i zamislili što možete očekivati ​​u nadolazećim tjednima.

Međutim, sada niste tako sigurni. Možda vam je vaš trenutni poslodavac dao bolju ponudu ili postoje znakovi upozorenja da nova pozicija nije ono čemu ste se nadali kada ste prihvatili. Možda je vaša ponuda za posao povučena i želite ostati tu gdje jeste. Možete li povući svoj otkaz – i ako da, kako?

Kako povući otkaz

Ovisno o vašim okolnostima, možda ćete moći povući svoju ostavku i nastaviti raditi u svojoj trenutnoj ulozi. Evo kako “poništiti” svoj otkaz.

Razgovarajte sa svojim šefom

Prije nego što službeno povučete otkaz, razgovarajte sa svojim šefom. Možda će mu biti drago čuti da razmišljate o tome da ostanete na poslu, što će vam znatno olakšati sljedeće korake. U svakom slučaju, važno je znati kakva vam je pozicija u očima šefa.

Napišite to službeno

Ako nastavite, morate napisati službeni opoziv svoje ostavke. Ovo bi trebalo biti profesionalno poslovno pismo koje sadrži sve detalje vašeg zahtjeva da ostanete na svom poslu. Zapamtite da je to upravo to — zahtjev. Budite ljubazni i budite spremni da vas odbiju.

Pripremite se za bilo koji ishod

Možda će vaš šef i kompanija biti sretni kad čuju da biste željeli ostati – ali također je moguće da će odbiti, a vi ćete morati otići kako ste originalno i planirali. Budite spremni čuti loše vijesti. Održavajte svoj životopis ažuriranim i svoju mrežu u pripravnosti s preporukama u slučaju da trebate krenuti u novo traženje posla.

Savjeti o tome kako napisati pismo kojim opozivate otkaz

Kada pišete svoje pismo ili e-mail, imajte na umu sljedeće.

Neka bude kratko

Iako želite biti taktični i izbjeći da ispadnete grubi, također ćete željeti da vaše pismo bude kratko i jasno. Nema potrebe da duljimo niti da se pretjerano ispričavamo.

Vaše pismo treba započeti najvažnijim detaljima: povlačite svoju ostavku s tim i tim datumom i željeli biste ostati u svojoj sadašnjoj ulozi.

Recite hvala

Zapamtite da tražite posebnu pažnju, stoga zahvalite svom menadžeru i timu na njihovoj spremnosti da produže suradnju.

Budite profesionalni

Baš kao što ste učinili kada ste pisali pismo otkaza, koristite format poslovnog pisma i budite sigurni da je vaša poruka pristojna i profesionalna. Pročitajte i uredite svoje pismo kako biste bili sigurni da nema pogrešaka prije nego što ga pošaljete svom šefu.

Izvor: thebalancecareers.com

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno