Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

KKR preuzima kompaniju za kibernetičku sigurnost

Američki investicijski fond KKR priopćio je da planira kupiti firmu za kibernetičku sigurnost Barracuda Networks.

Vlasnik je do sada bio fond privatnog kapitala Thome Bravo, a kako ističu u KKRu ovo je uslijedilo zbog kontinuiranog interesiranja kompanija koje otkupljuju firme za kibernetičku sigurnost.

Kako javlja Reuters financijski uvjeti nisu otkriveni ali njihovi izvori kažu da je u pitanju akvizicija vrijedna oko 4 milijarde dolara.

Osnovana 2003. godine, Barracuda upravlja sigurnošću podataka svojih klijenata preko cloud tehnologije na osnovu pretplate, pružajući niz usluga uključujući zaštitu e-pošte, softver i sigurnost u oblaku, sigurnost mreže i zaštitu podataka.

Thoma Bravo preuzeo je kompaniju u privatno vlasništvo 2017. godine, četiri godine nakon što je izašla na burzu. Baraccuda je od tada prerasla u posao koji generira preko 500 milijuna dolara godišnjeg prihoda, priopćio je KKR, koji upravlja imovinom u vrijednosti od 471 milijardu dolara. Ugovor o Baraccudi bi trebao biti zatvoren do kraja 2022. godine.

Sklapanje poslova u oblasti kibernetičke sigurnosti skočilo je u zadnjim mjesecima budući da je pandemija ubrzala prelazak na rad na daljinu, tjerajući kompanije da povećaju potrošnju u tom sektoru. Ruska invazija na Ukrajinu također je dovela do porasta kibernetičkih napada.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno