Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Koliko zaista vrijedi kriptotržište danas?

Uz male fluktuacije, kriptotržište je doseglo nove gornje limite tijekom ovog radnog tjedna. A u jednom trenutku je vrijednost dosegla nevjerojatnih 2,75 biliona dolara. Rast je ostvaren na krilima rasta vrijednosti bitcoin-a.

Bitcion je probio granicu iznad 73.000 dolara, izazvavši lavinu zahtjeva za obustavljanjem trgovine. Začas je cijena spuštena za 6,5 posto, te je cijena pala na 68.600 dolara.

Nakon toga uslijedio je ipak novi uspon natrag. U trenutku pisanja ovog članka, vrijednost se vratila na 73.192 dolara. Spomenuto kratkotrajno povlačenje naloga za prodaju stvorilo je šansu onima koji žele da se priključe u trgovinu po povoljnijim uvjetima. Navedeno su zaista i učinili.

Unutardnevna priroda ovog poteza podsjeća na ponašanje velikih institucionalnih trgovaca. Naime, oni sa algoritmima za trgovanje žele preduhitriti poteze i ostvariti dodatne profite.

U svakom slučaju, ukupan tržišni trend ostaje “bikovski”, a bitcoin bilježi nove maksimume. Obseg trgovanja bitcoin-ima na spot platformama dostigao je vrtoglavih 51 milijardu dolara. S ovim iznosima kriptotržište je nadmašilo vrijednost bikovskog tržišta 2021. godine, navodi Blic.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno