Financa
Digitalni poslovni portal

“Kuća slavnih” video igara

Nintendo Switch iznad originalnog Playstationa po ukupnoj prodaji

Dok je posljednju generaciju konzola za videoigre, Sony PlayStation 5 i Microsoftov Xbox Series X, i dalje teško pronaći više od 14 mjeseci nakon njihovog predstavljanja u studenom 2020., Nintendo Switch nastavlja se penjati na ljestvici slavnih videoigara. Od kada nas je pandemija pogodila u ožujku 2020., hibridna konzola se odlično prodavala, što ju čini najuspješnijom kućnom konzolom ikada u dugoj Nintendovoj povijesti pogodaka i promašaja.

Tijekom posljednjih 21 mjeseca Nintendo je prodao gotovo 48 milijuna primjeraka Switcha, što je rezultat iznad originalnog PlayStationa i Wii-a, čime je  postao treća najprodavanija konzola svih vremena. A moglo je biti i više, da ponuda nije bila ograničena globalnom nestašicom čipova, koja je prisilila Nintendo da smanji izglede za prodaju u drugom tromjesečju zaredom.

Kao što pokazuje sljedeći grafikon, Sony je dominirao gaming industrijom u posljednja dva i pol desetljeća, te je sa tri svoje PlayStation konzole sada u top 4. Prema službenim podacima iz Sonya, tvrtka je prodala više od 155 milijuna PS2 jedinica od lansiranja, što ga čini najuspješnijom konzolom za videoigre za kućnu uporabu, s velikom prednosti. Nakon lansiranja 2000. godine, PlayStation 2 je bio hit i ostao popularan jako dugo. Iako je njegov nasljednik stigao 2006., PS2 je ostao u proizvodnji do 2013. kao pristupačna početna varijanta.

Prikaz ukupne prodaje konzola u životnom vijeku

 

Izvor: statista.com

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije