Četvrtak, 30 svibnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Meta prijeti da će se povući iz Europe

Meta razmišlja o povlačenju s europskog tržišta ako više ne može dijeliti podatke europskih korisnika sa Sjedinjenim Državama, nakon presude Schrems II.

Tvrtka Marka Zuckerberga u podnesku američkoj komisiji za vrijednosne papire (SEC) navodi da razmišlja o povlačenju s europskog tržišta i sve ovisi o presudi Schrems II.
U srpnju 2020. mehanizam prijenosa osobnih podataka Europljana u Ameriku, takozvani “Privacy Shield”, proglašen je nezakonitim.
“Privacy Shield” američki je zakon koji je američkim vlastima dao pravo prikupljanja osobnih podataka o subjektima u Europskoj uniji, bez, kako kaže Sud, odgovarajućih zaštitnih mjera.

Međutim, Facebook prijeti da će se jednostavno potpuno povući iz Europe ako više ne bude u mogućnosti dijeliti podatke o europskim korisnicima sa svojim američkim operacijama, aplikacijama i podatkovnim centrima.
Dok Europski sud pravde navodi da su osobni podaci manje zaštićeni u SAD-u nego u Europi, Facebook kaže da će zaustavljanje transatlantskog prijenosa podataka imati poguban učinak na njegove mogućnosti ciljanog online oglašavanja, javlja City AM, prenosi bankar.me.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno