Financa
Digitalni poslovni portal

Meta prijeti da će se povući iz Europe

Meta razmišlja o povlačenju s europskog tržišta ako više ne može dijeliti podatke europskih korisnika sa Sjedinjenim Državama, nakon presude Schrems II.

Tvrtka Marka Zuckerberga u podnesku američkoj komisiji za vrijednosne papire (SEC) navodi da razmišlja o povlačenju s europskog tržišta i sve ovisi o presudi Schrems II.
U srpnju 2020. mehanizam prijenosa osobnih podataka Europljana u Ameriku, takozvani “Privacy Shield”, proglašen je nezakonitim.
“Privacy Shield” američki je zakon koji je američkim vlastima dao pravo prikupljanja osobnih podataka o subjektima u Europskoj uniji, bez, kako kaže Sud, odgovarajućih zaštitnih mjera.

Međutim, Facebook prijeti da će se jednostavno potpuno povući iz Europe ako više ne bude u mogućnosti dijeliti podatke o europskim korisnicima sa svojim američkim operacijama, aplikacijama i podatkovnim centrima.
Dok Europski sud pravde navodi da su osobni podaci manje zaštićeni u SAD-u nego u Europi, Facebook kaže da će zaustavljanje transatlantskog prijenosa podataka imati poguban učinak na njegove mogućnosti ciljanog online oglašavanja, javlja City AM, prenosi bankar.me.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije