Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Nizozemci žele zadržati ASML na svom teritoriju

Nizozemska vlada najavila je ulaganje od 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven. I to kako bi zadržala proizvođača opreme za proizvodnju računalnih čipova, ASML, unutar svojih granica.

Nizozemski ministar gospodarstva, Micky Adriaansens, potvrdio je iznos ulaganja. Istaknuo je kako će ova financijska injekcija biti usmjerena na poboljšanje stambenih uvjeta, obrazovanja, transporta i električne infrastrukture u regiji Eindhoven.

Osim financijskih poticaja, vlada planira i smanjenje poreznog opterećenja, iako detalji ovih mjera nisu još objavljeni.

“Poduzimamo ove korake s uvjerenjem da će ASML nastaviti investirati i zadržati svoje poslovne aktivnosti, pravnu i stvarnu prisutnost u Nizozemskoj”, navodi se u službenoj izjavi nizozemske vlade.

Ove hitne mjere donesene su nakon što je izvršni direktor ASML-a, Christophe Fouquet, izrazio nezadovoljstvo politikama nizozemske vlade. Posebno planovima o ukidanju poreznih olakšica za visoko kvalificirane migrante.

ASML je također kritizirao nedostatak ulaganja vlade u infrastrukturu tehnološkog centra u Eindhovenu. Uključujući autoceste, stanovanje i električnu mrežu, piše Poslovni Puls.

Iako je ASML izrazio zadovoljstvo najavom vlade o ulaganju, istaknuto je kako kompanija još uvijek razmatra svoje poslovne planove, uključujući i pitanje lokacije. Budući da se sektor neprestano razvija.

“Moramo pažljivo razmotriti našu budućnost i rast, te odlučiti gdje ćemo točno razvijati naše aktivnosti”, poručili su iz ASML-a.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno