Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Oporavak europskog tržišta automobila

Prodaja automobila u EU snažno je porasla u siječnju, nakon slabijeg prosinca. Pokazali su rezultati europske udruge proizvođača automobila ACEA.

U siječnju je u EU registrirano 851.690 novih automobila, za 12,1 posto više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu, izračunala je ACEA. Rezultat pokazuje oporavak europskog tržišta na početku 2024., nakon 3,3-postotnog pada u prosincu.

U skupini vodećih tržišta najviše je u siječnju porasla prodaja na najvećem tržištu, onom Njemačke, za 19,1 posto. Dvoznamenkasti rast bilježila je i Italija, po stopi od 10,6 posto. Blizu je i Francuska s rastom prodaje od 9,2 posto.Španjolska je na četvrtom mjestu sa stopom rasta od 7,3 posto.

Tržišni udio električnih automobila na baterije smanjio se u siječnju na 10,9 posto. S prosinačkih 18,5 posto, budući da skok prodaje nije nadoknadio oštar pad na kraju 2023. Benzinci su potvrdili vodeću poziciju s tržišnim udjelom od 35,2 posto, a na drugom su mjestu hibridni automobili s udjelom od gotovo 30 posto, objavila je ACEA., prenosi HRT

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno