Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Paypal posjeduje oko 600 milijuna dolara kriptovaluta

Kompanija PayPal je s krajem 2022. godine posjedovala 604 milijuna dolara u raznim kriptovalutama. Da bude jasnije radi se o kriptovalutama korisnika Paypal usluge, a portfolio uključuje Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) i Bitcoin Cash (BCH).

Spomenuti iznos je naveden u godišnjem izvješću. U javnosti ga je objavila Komisiji za vrijednosne papire Sjedinjenih Američkih Država (SEC), u skladu s zakonskim obvezama. Korisnici Paypal-a najviše vjeruju najpopularnijoj kriptovaluti – Bitcoinu. Prema dostupnom izvješću korisnici su u Bitcoin-u držali oko 291 milijun dolara. Na drugom mjestu je Ethereum sa 250 milijuna dolara, dok količina dolara u tokenima Litecoin i Bitcoin Cash iznosi 63 milijuna dolara.

PayPal je naglasio da njihove rezerve kriptovaluta iznose 67% ukupnih financijskih obaveza za iste. Ova suma je iznosila 902 milijuna dolara na kraju prošle godine. Ukupna financijska sredstva ove kompanije iznose 25 bilijuna dolara. Ovo je prvi put da je PayPal uključio i kripto sredstva u svjim financijskim izvješćima. Podsjećamo servis je omogućio kripto usluge u listopadu 2020. godine.

Digitalna sredstva ove kompanije čuva staratelj trećeg lica. U ugovoru o čuvanju je definirano da se ova sredstva ne kombiniraju i da se odvoje od sredstava kompanije koja ih čuva, piše Kripto.ba.
PayPal je dodao da efikasnost ovog ugovora leži u tome da su korisnici zaštićeni u slučaju bankrota ili nesolventnosti. Ova sredstva se ne mogu smatrati sredstvima kompanije koja ih čuva, ukoliko se čuvar sredstava pridržava ugovorne obaveze.

Tržišna kapitalizacija

U veljače 2023. PayPal ima tržišnu kapitalizaciju od 92,11 milijardi dolara. Time je kompanija prema podacima web servisu CompaniesMarketCap 150. najvrednija kompanija na svijetu prema tržišnoj kapitalizaciji. Tržišna kapitalizacija, ukupna je tržišna vrijednost dionica društva kojima se javno trguje i obično se koristi za mjerenje vrijednosti poduzeća.

Paypal Tržišna kapitalizacija izvor companiesmarketcapcom
Paypal Tržišna kapitalizacija izvor companiesmarketcapcom

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno