Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Pojava Spot Bitcoin ETF-a na Wall Street-u je najveći događaj u posljednjih 30 godina

Suosnivač MicroStrategy-ja rekao je da bi Spot Bitcoin ETF-ovi mogli biti najveća stvar koja se dogodila tradicionalnim financijama od uvođenja S&P 500 indeksnog fonda. Spot Bitcoin ETF (BTC) fond kojim se trguje na burzi (ETF) mogao bi biti najveći razvoj na Wall Streetu od ranih 1990-ih, kaže Bitcoin bik Michael Saylor.

Nije nerazumno sugerisati da bi ovo mogao biti najveći razvoj događaja na Wall Street-u u posljednjih 30 godina. Posljednja stvar koja je bila ovako značajna je stvaranje S&P indeksa i mogućnost ulaganja u svih 500 S&P kompanija putem jedne trgovine u isto vrijeme.

Michael Saylor, suosnivač MicroStrategy

Saylor je objasnio da bi spot Bitcoin ETF otvorio vrata mainstream institucionalnim investitorima. Oni ranije nisu mogli pristupiti „kanalu usklađenom sa visokim propusnim moći“ za ulaganje u Bitcoin.

Ovaj ETF bi bio glavni katalizator koji pokreće potražnju. Nakon čega bi uslijedio “šok ponude” tijekom travnja kada se dogodi događaj prepolovljenja bitcoina, objasnio je Saylor.

Mislim da nikada nismo vidjeli povećanje potražnje od 2 do 10 puta. OVo dolazi u kombinaciji sa posjedovanjem i ponudom u oskudnoj, poželjnoj imovini koju ljudi žele da drže tokom dužeg vremenskog perioda.Tako da mislim da očekujemo da će 2024. biti velika trka za klasu imovine”, rekao je Saylor.

Saylor je potvrdio da će MicroStrategy – njegova kompanija za poslovnu inteligenciju i Bitcoin holding kompanija – nastaviti svoju strategiju ulaganja u Bitcoin u doglednoj budućnosti.

“Naš cilj je uvijek pronaći način da tražimo više bitcoina po dionici za naše dioničare.” Bilo da se radi o dugu, kapitalu ili novčanim tokovima iz poslovanja, objasnio je on.

MicroStrategy je tradicionalnim investitorima omogućio izloženost cijeni Bitcoina otkako je prvi put počeo da kupuje Bitcoin 2020. „Mi pružamo investitorima polugu i ne naplaćujemo naknadu. Dakle, nudimo neku vrstu vozila visokih performansi za ljude koji su dugo ulagači u Bitcoin,” napomenuo je Saylor.

Saylor-ova MicroStrategy sada posjeduje 174.530 BTC sa prosječnom kupovnom cijenom od 30.252 dolara, prema podacima Buy Bitcoin Worldwide. Po trenutnim cijenama, ovo vrijedi 7,3 milijarde dolara. U u trenutku objavljivanja, MicroStrategy je povećao svoju investiciju u Bitcoin za 2,1 milijardu dolara.

Saylor nije vjerovao bitcoin-u

Iako je Saylor danas nadaleko poznat kao jedan od najotvorenijih zagovornika Bitcoina. Prije točno 10 godina, objavio je sada već zloglasni tweet predviđajući pad imovine. “#Bitcoin dani su odbrojani. Čini se da je samo pitanje vremena kada će ga doživjeti ista sudbina kao i online kockanje.

Nije dobro ostario, a možda je vrijedno napomenuti da ni online kockanje nije umrlo. Podsjetimo, ono trenutno vrijedi 63 milijarde dolara, prema podacima Business Wirea.

Oko 2020. Saylor je revidirao svoju početnu poziciju. Također je ranije rekao da je proučavao Bitcoin tisućama sati prije nego što je ubijedio odbor MicroStrategyja da doda Bitcoin u bilance kompanije.

Cijena Bitcoina je 19. prosinca 2013. procijenjena na 677 dolara, prema CoinGecko. Ovo znači da je cijena BTC-a porasla skoro 18 puta prije nego što je MicroStrategy kupio svoju prvu seriju BTC-a 11. koloovoza 2020. za otprilike 11.650 dolara.

Drugi, kao što je Bitcoin analitičar Dylan LeClair, pohvalili su Saylora što je ponovo obratio pažnju na Bitcoin. “Mjera inteligencije je sposobnost promjene”, rekao je LeClair.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno