Financa
Digitalni poslovni portal

Poslovni trendovi za 2022. godinu

Uz toliko toga što se događa u svijetu, može biti izazovno pratit stalno promjenjive prilike s kojima se poslovni svijet suočava. U periodu stalnih obnova i inovacija, nikad nije bilo važnijeg vremena za rukovoditelje i poduzetnike da budu u korak s aktualnim trendovima, prenosi CEO Magazine.

Accenture je objavio izvješće pod naslovom „Budućnost poslovanja 2021.: signali promjene“, u kojem se mnogo naučenoga može nastaviti primjenjivati tijekom cijele godine. Od učenja od budućnosti do fokusiranja na održivost, svakako potaknite uspjeh svoje kompanije prihvaćanjem nekih od glavnih poslovnih trendova za 2022.

Najveći poslovni trendovi

Učite od budućnosti

Mnogi lideri znaju koliko je važno učiti iz povijesti, ali što je s učenjem iz budućnosti? Korištenje nove tehnologije uključujući umjetnu inteligenciju omogućuje upravljačkom tijelu da identificira uzorke podataka u stvarnom vremenu – što može biti tehnološko zlato ako se ispravno koristi.

Optimizacija

Jedan od najvećih trendova za prihvatiti je postati organizacija „na rubu“. Pomicanjem donošenja odluka na rub, omogućuje tvrtkama da decentraliziraju pohranu podataka kako bi najbolje optimizirali lokalnu izvedbu, a pritom ispunjavaju korporativne ciljeve “razmišljajući globalno, ali djelujući lokalno”.

Očuvanje prirode

Ako kompanija želi biti uspješna u današnjem svijetu, mora djelovati u skladu s održivom misijom. Izgradnjom društveno odgovornog poslovnog modela dodaje vrijednost svima koji su uključeni – od dioničara, članova uprave, lokalnih zajednica, zaposlenika i, što je najvažnije, planete.

Ostanite agilni

Jedna od prednosti pandemije bila je njena sposobnost da poduči poduzeća da ostanu agilni. Kompanije koje razmišljaju unaprijed su one koje restrukturiraju svoje opskrbne lance, ali i pomiču proizvodnju bliže točki potražnje. Ovo dovodi do niza pozitivnih usluga uključujući skraćeno vrijeme isporuke i povećano zadovoljstvo kupaca.

Prihvatite virtualnu stvarnost

Nitko ne može točno predvidjeti učinak koji će virtualna stvarnost imati na radno mjesto, ali se očekuje da će se uvući u naš svakodnevni život. Od korištenja tehnologije za primanje novih zaposlenika do prodaje virtualnih usluga, virtualna stvarnost ne nestaje – i to je definitivno trend za praćenje.

Vodite sa znanošću

Bez obzira vodite li globalno carstvo hrane ili lokalnu pekaru, korištenje znanosti za pojednostavljenje usluga ili stvaranje inovativnih rješenja u konačnici će vas postaviti na put uspjeha. Baš kao što su sve tvrtke bile prisiljene prihvatiti digitalizaciju, Accenture vjeruje da će prihvaćanje znanosti biti ključno za ostvarivanje koristi od inovacija.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije