Financa
Digitalni poslovni portal

Raiffeisen banka kupila Crédit Agricole Srbija

Naime, ova banka je objavila da je nakon pribavljene suglasnosti Narodne banke Srbije i nadležnih regulatornih tijela uspješno realizirala stjecanje 100 posto dionica Crédit Agricole Srbija (Crédit Agricole Srbija AD Novi Sad i CA Leasing Srbija doo) iz Crédit Agricole SA

“Ovom akvizicijom provodimo dugoročne strateške planove za širenje poslovanja u Srbiji”, rekao je Zoran Petrović, predsjednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Proces akvizicije započeo je u kolovozu prošle godine potpisivanjem ugovora, a spajanjem Raiffeisen banke i Crédit Agricole Serbia A.D. Novi Sad se očekuje do kraja drugog kvartala 2023. godine.

Zahvaljujući tome očekuje se da će Raiffeisen banka povećati svoj tržišni udio u Srbiji na 12 posto. Nakon pripajanja Crédit Agricole banke, kreditni portfelj Raiffeisen banke trebao bi doseći vrijednost od gotovo tri milijarde eura, a aktivna baza korisnika trebala bi premašiti brojku od milijun korisnika.

“Crédit Agricole na najbolji način nadopunjuje poslovanje Raiffeisen grupe u Srbiji, zahvaljujući komplementarnom poslovnom modelu i istim vrijednostima koje njegujemo. Naši će klijenti i dalje dobivati ​​kvalitetnu uslugu na koju su navikli”, rekao je Petar Jovanović, novi predsjednik Izvršnog odbora Crédit Agricole banke i bivši zamjenik predsjednika Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Izvor: bankar.me

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije