Financa
Digitalni poslovni portal

7 nevjerojatnih plaža koje morate posjetiti prije nego umrete

U ispijanju pića dok se brčkate na sunčevim zrakama možete uživati u velikom broju all-inclusive ljetovališta diljem svijeta. Odmarališta na plaži mogu biti sjajan odmor, ali neće moći pružiti potpuno jedinstvena iskustva koja se mogu pronaći na ovim iznimnim plažama koje zaslužuju mjesto na vašem popisu putovanja.

1. Morska špilja Benagil, Portugal

Uobičajena pretpostavka s plažama je da moraju biti locirane tako da sunce snažno grije iznad glave. Upravo to nije slučaj s morskom špiljom Benagil koja se nalazi uz obalu Algarvea u južnom dijelu Portugala. Obala u Argarveu proteže se oko 150 kilometara, a u nekim područjima, poput Benagila, plaža se zapravo nalazi unutar špilje.

2. Plaža s crnim pijeskom Wai’anapanapa, Maui

Zasljepljujuće bijeli pijesak je na neki način postao zlatni standard za savršenu plažu među nekim putnicima. Za potpuno drugačiji pogled, posjetite Wai’anapanapa State Park. Smješten uz prekrasni “Put za Hanu”, park je dom crne pješčane plaže Pa’iloa. Crna boja potječe od stoljećima starog toka lave, što stvara neke uistinu jedinstvene prilike za fotografiranje.

3. Pfeiffer Beach, Big Sur, Kalifornija

Za šareniji pogled pri odlasku na plažu, uputite se u Big Sur u Kaliforniji gdje možete pronaći plažu Pfeiffer. Mrlje ljubičastog pijeska formiraju se od naslaga manganovog granata koji se slijevaju s okolnih brda. Ne očekujte da ćete moći biti bosonogi; hrapava topografija mnogo je pogodnija za penjanje po stijenama.

4. Bora Bora, Francuska Polinezija

Mnoge od najpoznatijih svjetskih plaža imaju hotele i odmarališta smještene u blizini mora, ali Bora Bora je jedno od rijetkih mjesta gdje je vaš smještaj doslovno iznad vode. Okruženi nevjerojatnim bijelim pješčanim plažama, nadvodni bungalovi sa staklenim dnom izgrađeni su iznad tirkiznih laguna. Obiteljska plaža Matira najpoznatija je u okolici, savršena za lagano kupanje.

5. Plaža Maho, Sveti Martin

Mnoge plaže na Karibima popularne su turističke destinacije same po sebi, ali plaža Maho na malom otoku Saint Martin nudi jednu značajku koju vjerojatno nećete pronaći nigdje drugdje. Međunarodna zračna luka Princess Juliana nalazi se doslovno uz plažu, što znači da zrakoplovi dok uzlijeću i slijeću lete izuzetno nisko iznad glave. Osjećat ćete se kao da ih gotovo možete dotaknuti! Samo pazite na pijesak i krhotine koji se mogu pokrenuti uz tutanj mlaznih motora!

6. Boulders Beach, Južna Afrika

Ne morate se boriti protiv smrznute pustoši Antarktika da biste vidjeli pingvine u njihovom prirodnom staništu. Smještena u blizini Cape Towna u Južnoj Africi, Boulders Beach dom je za više od 2000 ugroženih afričkih pingvina. Kamene gromade pružaju sigurno utočište od vjetra, praveći mirnu pješčanu obalu za koloniju ovih ptica koje ne lete. Za ulazak u ovo zaštićeno morsko područje naplaćuje se ulaz.

7. Otok Vaadhoo, Maldivi

Za uistinu čarobnu večer, nakon zalaska sunca uputite se na plaže otoka Vaadhoo na Maldivima. Pijesak i valovi doslovno svijetle u mraku, osvijetljeni bioluminiscentnim fitoplanktonom. Mikroskopska stvorenja, poznata kao dinoflagelati, daju nevjerojatan plavi sjaj. To je vaš vlastiti privatni svjetlosni show!

Sunce, surfanje, pijesak i osmjesi čekaju

Spakirajte sunčane naočale, kremu za sunčanje i šešir i uživajte u nevjerojatnim plažama koje svijet nudi. Od bijele preko crne do ljubičaste, osjetite topli pijesak između nožnih prstiju.

Izvor: lovetoknow.com

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije