Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Rusija uzvraća udarac – uvela sankcije Britancima

Rusija je uvela sankcije protiv 18 britanskih državljana, zbog, kako navodi Moskva, pokušaja demoniziranja Rusije i raspirivanja rata u Ukrajini.

Prisiljeni smo ustvrditi da rusofobno nabrušeni britanski predstavnici ne prezaju od pokušaja diskreditiranja ustavnog sustava i društveno-političkih procesa u našoj zemlji, priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova. Takozvani trustovi mozgova koji djeluju na temelju najvećih britanskih i zapadnih obrazovnih institucija daju značajan doprinos subverzivnom radu Londona u smjeru Rusije.

Ministarstvo je objavilo uvođenje osobnih sankcija protiv zamjenika britanskog ministra obrane Jamesa Cartlidgea. Kao i zamjenice savjetnika za nacionalnu sigurnost Sarah Macintosh. Te dužnosnika zaduženog za upravljanje britanskim podmornicama Simona Asquitha.

Sankcije su uvedene i Stuartu Peachu, posebnom izaslaniku britanskog premijera za Zapadni Balkan. Kao i lordovima Danu Hannanu i Michaelu Ashcroftu, prenosi HRT.

Rusko je ministarstvo objavilo i uvođenje sankcija povjesničarima Orlandu Figesu, Normanu Daviesu, Timothyju Gartonu Ashu, Robnu Johnsonu i Davidu Abulafiai. Ali i stručnjacima poput Roya Allisona s Oxforda, Graemea Robertsona sa Sveučilišta Sjeverna Karolina, Caldera Waltona s Harvarda i Jamsea Sherra iz talinskog Međunarodnog centra za obranu i sigurnost.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno