Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Societe Generale će trgovati i čuvati Bitcoin

Societe Generale je postala prva kompanija u Francuskoj koja je osigurala licencu za Bitcoin. Banka se odlučila da će nuditi usluge trgovanje i čuvanje bitcoin-a klijentima. Ova poprilično liberlana odluka označava novu eru u francuskom Bitcoin pejzažu. Francuzi su se odlučili pridružiti globalnom trendu financijskih institucija kao što su BlackRock, Fidelity, Vanguard i druge koje žele u konzervativno bankarstvo ubaciti blockchain.

Licenca koju je dodijelio francuski regulator tržišta AMF ovlašćuje Societe Generale da ponudi niz usluga. Iste uključuju čuvanje, trgovinu i prodaju kriptovaluta. Dok su se brojne kompanije registrirale kod AMF-a, uključujući najveću svjetsku berzu kriptovaluta, Binance, licencirane banke poput SocGen-a drže se na višim standardima. One podliježu strožim pravilima u oblastima korporativnog upravljanja i usklađenosti.

Tihi ulazak tradicionalnih banaka u kripto svijet

Mnogi unutar kripto industrije dugo su sumnjali da je tiho preuzimanje industrije od strane tradicionalnih finansija neizbježno. Također i za regulatora koji sporo daju uputu i stav kako bi industrija krenula naprijed.

Regulatori i političari često spajaju Bitcoin sa kriptom. Bilo namjerno ili iz naivnosti, učinak je bio da se reputacija Bitcoina optereti prevarama. stavlja ga se u istu “košaru” s kripto operaterima kao što su FTX, Celsius i drugi. Njihov kolaps je doveo do najdužeg medvjeđeg tržišta u 14-godišnjoj povijesti Bitcoin-a. Također je poljuljao povjerenje u kripto svijet.

Može se ispostaviti da će regulatori zaista favorizirati tradicionalne financijske institucije, piše Kripto.ba. Vjerojatno zbog sustavnosti, boljeg nadzora i usklađenosti. Ipak, regulirane banke bile su među najgrubljim prekršiteljima zakona o pranju novca. Nerijetko, a primjer jei švicarski Credit Suisse, kršenja privatnosti podataka o klijentima i slabe prakse KYC-a.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno