Petak, 12 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

S&P snizio rejtinge više američkih banaka

Agencija S&P Global snizila je kreditne rejtinge niza američkih banaka. Uzrok su otežani uvjeti poslovanja, nakon sličnog poteza Moody′sa. Iz rating agencije upozoravaju da će rizici financiranja i slabija profitabilnost vjerojatno testirati kreditnu snagu toga sektora.

S&P je snizio rejtinge Associated Banc-Corp-a i Valley National Bancorp-a zbog rizika financiranja i većeg oslanjanja na posredovane depozite.

Također je smanjio rejtinge UMB Financial Corpa, Comerica Banka i Keycorpa. Uzrok smanjenja rejtinga kod ovih banaka S&P navodi veliki odljev depozita, te više postojeće kamatne stope.

Oštro podizanje kamatnih stopa opterećuje financiranje i likvidnost mnogih američkih banaka. S&P u bilješci dodaje da će se depoziti banaka koje osigurava Savezna agencija za osiguranje depozita (FDIC) nastaviti smanjivati sve dok američka centralna banka Fed bude provodila “kvantitativno zaoštravanje”, navodi HR Portfolio.

Agencija za rejtinge je također je smanjila izglede za S&T Bank i River City Bank. S&P je ovim bankama dodjelio rating iz stabilnih u negativne. Kao razlog j naveo visoku izloženost komercijalnim nekretninama, pored ostalih čimbenika.

Agencija Moody′s ovog je mjeseca smanjila rejting 10 banaka za jednu razinu. Na razmatranju je radi potencijalnih sniženja stavila šest bankarskih divova, uključujući Bank of New York Mellon, US Bancorp, State Street i Truist Financial.

Ovogodišnji kolaps Silicon Valley Banka i Signature Banka izazvao je krizu povjerenja u američkom bankarskom sektoru. Ovo je dovelo do odljeva depozita iz niza regionalnih banaka, unatoč tome što su vlasti poduzele hitne mjere kako bi ojačale povjerenje.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno