Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Tesline dionice nemaju povjerenje investitora

Neslužbeno istraživanje institucionalnih investitora u Tesline dionice, koje je proveo Morgan Stanley, pokazalo je da su mnogi negativno nastrojeni. Očekuju da će dionice imati lošiji učinak u narednih šest mjeseci.
Adam Jonas, „Teslin fan“ i glavni analitičar automobila u Morgan Stanley izjavio je u svom izvješću da su pojedini investitori sumnjali „da li će prodaja uopće rasti ove godine. Većina vidi opadanje konsenzusa, a AI je za sada izvan tema o kojima se raspravljalo“, naveo je on, piše Biznis.rs.

Jones je prenio vlastite utiske s poluredovnog okupljanja koje Morgan Stanley održava za svoje institucionalne klijente. Njegova zapažanja su da su „svi osjećali da će dionice gubiti vrijednost u narednih 6 mjeseci“. Tesline dionice pale su 25 posto od početka godine.

On je naveo nekoliko razloga za ukupan pad kupaca. Jedan od najvećih je AI i Teslino isključenje iz tehnološkog napretka vezanog za AI.

Vjeruje se da je Elon Musk sklonio Teslu od teme umjetne inteligencije. Na ovaj način je omogućio investitorima da se usredotoče na sve lošiju priču o potražnji električnih vozila“, napisao je Jonas.

Ovo je vjerojatno zbog serije Musk-ovih twitt-ova sredinom siječnja u kojima je napisao da bi mu bilo „neugodno da razvije Teslu u lidera u umjetnoj inteligenciji i robotici bez kontrole 25 posto glasanja“.

Mnogi su to vidjeli kao Musk-ovu prijetnju da odvoji razvoj umjetne inteligencije u odvojene kompanije. Ovo je uzrokovalo da su Tesline dionice izgubile na vrijednosti od početka godine. Teslu je tako ostala bez profita od umjetne inteligencije, a Musk također zahtjeva veću kompenzaciju u vidu donacija od Teslinog odbora direktora.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno