Financa
Digitalni poslovni portal

U Hrvatskoj je moguće trgovati nekretninama putem NFT tokena

Ulaganje u nekretnine putem NFT tokena prilika je koja se od danas nudi hrvatskim investitorima.

Global digital exchange d.o.o. je hrvatsko-singapurska tvrtka koja predstavlja novi model financiranja projekata putem GDE Marketa.

Jučer su u Zagrebu potpisana dva ugovora za dva projekta nekretnina u Hrvatskoj, jedan u Zagrebu i drugi na jadranskoj obali.

Korištenje NFT sigurnosnih tokena obuhvaća industrije od likovne umjetnosti do vina i osiguranja, ali niti jedna industrija ne raste tako brzo kao industrija nekretnina, koja čini 89% svih transakcija sigurnosnih tokena. Prva službena NFT kuća prodana je u Gulfportu na Floridi u veljači 2022.

Fizička nekretnina može se tokenizirati ili kao cijela nekretnina ili kroz djelomično vlasništvo. To se postiže “umotavanjem” imovine u pravnu osobu i vlasništvo tog subjekta tada predstavlja NFT ili određeni broj tokena. NFT za nekretnine u osnovi funkcioniraju kao i svaki drugi NFT. Kupujete ih pomoću kriptovalute i čuvate ih u digitalnom novčaniku.

Dr. Baulou Zhang, izvršni direktor GD Exchangea, rekao je da podržavaju i pozivaju sve diljem svijeta da uključe svoje tokene kako bi trgovina bila što življa.

– U Hrvatsku smo stigli jer vidimo veliki potencijal za razvoj IT industrije, a posebno razvoj blockchain tehnologije, kaže Zhang.

Potencijal je svakako vidljiv. Broj tokena nekretnina kojima se aktivno trguje u 2021. godini porastao je za 107% u odnosu na prethodnu godinu. Aktivni projekti uključuju različite aspekte, uključujući komercijalne hotele, privatna imanja, pristupačno stanovanje, itd., kupnju kapitala putem blockchain računa, pa čak i osiguranje imovine.

Izvor:bankar.me

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije