Četvrtak, 30 svibnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

United Airlines će do kraja sezone izravno povezivati New York i Dubrovnik

U dubrovačku zraćnu luku u subotu ujutro sletio je avion United Airlinesa sa 170 putnika na izravnom letu iz njujorške zračne luke Newark. United Airlines će izravno letjeti između ova dva grada do kraja sezone. Prvi letovi su gotovo popunjeni, a dobar booking i popunjenost očekuje se tijekom cijele sezone, tako da se procjenjuje kako će letovima United Airilinesa u Dubrovnik stići oko 15 tisuća putnika, objavio je HRT.

Delta Airlines, druga američka kompanija koja je lani letjela izravno iozmeđu New Yorka i Dubrovnika , ali iz njujorške zračne luke JFK, nije ove sezone obnovila liniju.

United Airlines će s Newarka letjeti četiri puta tjedno, sa zrakoplovom Boeing 767-300, s polascima ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom.

American Airlines je prvi izravni let između Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske pokrenuo u lipnju 2019. Tijekom ljeta 2019. American Airlines je u četiri mjeseca u Hrvatsku prevezao 17.782 putnika, uz prosječnu stopu popunjenosti kabine od 83 posto. Linija je trajala samo jednu sezonu prije izbijanja pandemije, navodi Croatia Week.

Dubrovnik je trenutno povezan s 50-ak destinacija, a u špici sezone bit će povezan s gotovo 80 odredišta zahvaljujući letovima pedesetak kompanija.

Komercijalni direktor Ivan Maslać rekao je za HTV da je promet u dubrovačkoj zračnoj luci u odnosu na turističku sezonu 2019. na razini 65 do 70 posto. Samo u subotu kroz zračnu luku treba proći oko 12.500 putnika.

“Moramo uzeti u obzir i trendove iz 2019. kada je vrijeme ostajanja u Dubrovniku bilo kraće. Kada to povežemo s popunjenošću kreveta, mnogo smo bliže 2019. Izrazito smo zadovoljni”, zaključio je Maslać.

Izvor:tockanai.hr

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno