Utorak, 30 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Pogodnosti za radnike koje će većina kompanija nuditi u budućnosti

Radnu snagu budućnosti činit će mješavina zaposlenika svih generacija jer ljudi žive i rade dulje, predviđaju ekonomisti.

Kao rezultat toga, predviđa se da će tvrtke koje se natječu za te zaposlenike ponuditi više pogodnosti prilagođenih potrebama različitih životnih faza.

Do sada smo se imali prilike susresti s različitim vrstama pogodnosti koje tvrtke nude za privlačenje novih zaposlenika. Kao što su boravak djece, kraći radni tjedan, termini u teretanama i spa centrima. U budućnosti to, čini se, neće biti dovoljno.

Evo kratkog pregleda prednosti koje možemo očekivati ​​u budućnosti:

1. Još fleksibilnije vrijeme i mjesto rada

Mogućnosti za rad u inozemstvu i još više dana godišnjeg odmora bit će sve veće, predviđaju menadžeri ohrabreni stavom milenijalaca i generacije Z koji tvrde da su putovanja i životna iskustva ključ njihove sreće.

Globalno razmišljanje, empatija i poštovanje različitih kultura postiže se slanjem zaposlenika na različita mjesta”, kaže strateginja Jennifer Moss.

Za one koji žele putovati, a da ne rade, odmor će, smatraju stručnjaci, biti sve duži. Više novca zaradit ćete u kraćem vremenu.

2. Dnevni boravak za vaše roditelje

Odlazak u centar za skrb roditelja koji subvencionira poslodavac mogao bi postati sastavni dio radnog dana u nadolazećim godinama, predviđa se.

Centri za skrb o starijim osobama na radnom mjestu, o tome se već raspravlja na nekim sveučilištima“, kaže Jean Acius, predsjednik i izvršni direktor neprofitne organizacije Creating Healthier Communities sa sjedištem u Virginiji.

Kao rezultat toga, poslodavci istražuju kako zadovoljiti ne samo potrebe radnika, već i njihovih roditelja. Osobne koristi više nisu primarne.

3. Terapeut na poslu

Kako mentalno zdravlje radnika privlači pažnju, tvrtke traže nove načine da odgovore na ovaj trend.

Danas mnogi poslodavci nude pretplatu na internetsko terapeutsko mjesto “Talkspace” ili aplikaciju za meditaciju “Headspace”. Međutim, sljedeći korak mogao bi biti pomoć zaposleniku izravno i na licu mjesta.

To bi uključivalo savjetovanje ili razgovor s terapeutom ili trenerom, dajući zaposlenicima mjesto za raspravu o poslovima ili osobnim problemima, kažu rukovoditelji ljudskih resursa.

4. Odsustvo nakon odsustva

Danas, kada je plaćeni roditeljski dopust raširen, moglo bi se dogoditi da neke tvrtke dodaju prijelazno razdoblje na kraju dopusta, kako bi se roditelji lakše vratili na posao.

Poslodavci bi zaposlenicima mogli ponuditi rad na nepuno radno vrijeme nakon porodiljnog dopusta ili duži prijelaz koji uključuje postupni povratak u ured.

Komponenta dopusta koja je jednako važna kao i sam dopust je plan povratka na posao“, ističe Jessica Martos, PAE HR.

5. Hiperpersonalizirane pogodnosti

Zamislite tvrtku koja pokriva troškove skijanja kao željenog oblika tjelesne aktivnosti zaposlenika.

Prilagođene naknade kojima je cilj zadovoljiti potrebe zaposlenika različitih dobnih skupina, na različitim lokacijama ili obiteljskim situacijama nadmašit će tradicionalne naknade u nadolazećim godinama, predviđaju stručnjaci.

Izvor: bizlife / bankar.me

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno