Petak, 18 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Nintendo povećao prognozu prodaje Switch konzole

Nintendo je u utorak rekao da sada očekuje prodaju 15,5 milijuna svojih vodećih Switch konzola u tekućoj fiskalnoj godini. Nadmašili su tako prethodnu prognozu i to nakon što je nadmašio tržišna očekivanja za dobit i prihod u prosinačkom kvartalu.

Japanski gaming div prethodno je predvidio prodaju od 15 milijuna Switch konzola u tekućoj fiskalnoj godini koja završava u ožujku.

Evo kako je Nintendo prošao u trećem fiskalnom kvartalu, od listopada do prosinca, u odnosu na procjene LSEG-a:

  • Neto prodaja: 598,6 milijardi japanskih jena (4 milijarde dolara) naspram očekivanih 568,7 milijardi jena
  • Neto dobit: 136,7 milijardi japanskih jena naspram očekivanih 130,3 milijarde jena

Neto prodaja pala je 6% na godišnjoj razini, dok je neto dobit porasla 18%.

Povećanje za Switch  

Prosinački kvartal naglašava kako je Nintendo uspio produžiti vijek svoje skoro sedam godina stare konzole Switch.

Japanski gaming div je nedavno uspio održati zamah zahvaljujući izdanju “Super Mario Bros. Movie” i vodeće igre Zelda prošle godine. To je potaknulo interes za Switch i pomoglo prodaji zastarjele konzole.

Nintendo je rekao da je igra “Super Mario Bros. Wonder”, koja je objavljena u listopadu, imala “solidan početak”, s prodajom od 11,96 milijuna jedinica. Film Mario također pomaže u prodaji starijih naslova kao što je “Mario Kart 8 Deluxe”, rekao je Nintendo.

U prvom kvartalu ove godine, gaming div planira lansirati igre s vijestima koje se temelje na likovima iz Mario svijeta, uključujući Donkey Konga i Princess Peach.

U fokusu nasljednik Nintendo Switcha

Iako se Switch i dalje prodaje, obožavatelji i investitori podjednako čekaju bilo kakve signale ili izravnu najavu nasljednika vodeće konzole. Analitičari koji su razgovarali s CNBC-jem rekli su da očekuju da će novi Nintendo Switch izaći ove godine.

Dionice Nintenda koje kotiraju u Tokiju porasle su za oko 14% ove godine usred šireg porasta japanskih dionica. aLi i zato što se ulagači klade da će tvrtka za igre uskoro lansirati novu konzolu.

Nintendo je također podigao svoje financijske prognoze za tekuću fiskalnu godinu koja završava u ožujku. Kompanija je rekla da sada očekuje 1,63 trilijuna japanskih jena u neto prodaji. Što je više od prethodne prognoze od 1,58 trilijuna. Gaming div također predviđa da će neto dobit iznositi 440 milijardi jena, u usporedbi s 420 milijardi jena koliko je ranije prognozirao.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno