Petak, 18 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Trumpova obećanja naftnoj industriji

Donald Trump se navodno sastajao s izvršnim direktorima američke naftne industrije. Obežao je ukidanje programa poticaja za proizvodnju i prodaju električnih automobila. A za to traži milijardu dolara donacija za svoju kampanju.

Prema Washington Postu, republikanski predsjednički kandidat obećao je ukinuti ekološke propise koje je administracija predsjednika Joea Bidena donijela.

Trump je navodno opisao predloženu donaciju od milijardu dolara kao ulaganje. Naglasio je potencijalne uštede za naftne i plinske kompanije zbog njegovih politika.

Biden je najavio nove standarde emisija vozila koji bi mogli rezultirati time da više od polovine svih prodanih vozila do 2032. godine budu vozila bez emisija. Američke naftne kompanije snažno se protive ovim najavama tvrdeći da će one efektivno zabraniti prodaju automobila s unutarnjim izgaranjem.

Električni automobili mogli bi iznenada postati ključna tema na američkim predsjedničkim izborima u studenom ove godine. Demokrati su uložili značajna sredstva kako bi potaknuli kupnju električnih automobila, potaknuli domaću proizvodnju i izgradili opsežnu mrežu punionica, prenosi Poslovni Puls.

U isto vrijeme, Trump tvrdi da će preveliko poticanje proizvodnje električnih automobila ugroziti američku automobilsku industrij. Upozorio je na ozbiljne posljedice za proizvođače benzina ako ne postane novi američki predsjednik.

Bidenova administracija je također obustavila izdavanje dozvola za izvoz tekućeg prirodnog plina (LNG) zbog ekoloških briga. Međutim, Trump je izjavio izvršnim direktorima naftne industrije da će odmah ukinuti tu odluku. Navodno je rekao: “To ćete dobiti prvog dana”. Obećao je ukidanje ograničenja bušenja u Arktičkom krugu i izdavanje više licenci za istraživanje u Meksičkom zaljevu.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno