Petak, 20 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Bitcoin dosegao 65.000 dolara

Vrijednost bitcoin-a skočila je na 65.000 američkih dolara tijekom jučerašnjeg trgovanja. Ovo je prvi put poslije puno vremena da je dostigla ovaj nivo, a tijekom dana se stabilizirao na 64.053 dolara. Cijena se na spot tržištu stabilizirala iznad 64.000 dolara.

Ovaj značajan porast uslijedio je nakon najava Federalnih rezervi za skoro smanjenje kamatnih stopa. Pozitivna reakcija tržišta naglašava uticaj ovih izjava na bitcoin i širi sektor kriptovaluta, piše “Coinmarketcap”.

Najtrgovanija kriptovaluta mogla bi biti na ivici postizanja novih najviših vrijednosti svih vremena. Prema principu Eliotovog vala u statistici, proboj preko granice od 62.000 dolara trebalo bi da signalizira novi rast kroz pet manjih amplituda na krivi rasta, smatraju analitičari.

Eliotov princip pretpostavlja da se financijska tržišta kreću u ponavljajućim ciklusima. Odnosno u valovima koji uvjetuju rast do prvog sljedećeg pada u prepoznatljivom nizu. Sada se prognozira da bi bitcoin mogao postići vrijednost od 84.000 dolara do sredine rujna.

Svakako treba imati u vidu da je tržište kriptovaluta izrazito volatilno. U smislu da je sklono brzim usponima i padovima, bez obzira na ove navodne predvidljivosti. Svako ulaganje u njih mora biti utemeljeno na osnovu najnovijih informacija o njihovom kratkoročnom kretanju, prenose Nezavisne.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno