Srijeda, 2 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

BYD postavio novi rekord u isporukama automobila

Kineski proizvođač automobila BYD postavio je novi rekord po mjesečnim isporukama. U rujnu su, po prvi put, prodali više od 400.000 vozila.

Prodaja putničkih vozila prošli je mjesec iznosila 417.603 jedinice, priopćio je BYD u utorak. To uključuje 164.956 električnih automobila na baterije i 252.647 plug-in hibridnih modela.

To je za 46 posto više u odnosu na rujan 2023. godine, prenosi Biznis. Što pokazuje snažan rast prodaje ovog brenda, koji dominira svojim domaćim tržištem i sve više izvozi u inozemstvo. Od tih rujanskih isporuka, više od 33.000 jedinica je prodano u inozemstvu.

Od početka ove godine do danas BYD je prodao ukupno 2,75 milijuna vozila. S još puna tri mjeseca do kraja, proizvođač automobila izgleda kao da je na dohvat ruke od svog godišnjeg cilja od četiri milijuna jedinica, s obzirom na to da je praznik Zlatne nedjelje u Kini tek počeo, a božićna sezona počinje nakon toga.

Nedavna najava Pekinga o nizu ekonomskih poticajnih mjera za povećanje raspoloživog dohotka također može doprinijeti snažnom završetku za BYD, koji je već najprodavaniji kineski brend automobila.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno