Financa
Digitalni poslovni portal

Američki broker predviđa “sudnji dan” za bitcoin

Američki burzovni posrednik Peter Schiff tvrdi da bitcoin nema vrijednost i da je digitalni token na rubu novog pada.

Na Twitteru je napisao da je najbolja kriptovaluta na putu da padne na 10.000 dolara ili čak niže.

„Ovo je dugoročni grafikon. “Zamislite kako će loše izgledati ovaj grafikon kada bitcoin padne ispod 30.000 dolara”, napisao je Schiff na Twitteru u nedjelju.

“Pad na 10.000 dolara izgledao bi kao “zakucavanje”, ali nema razloga vjerovati da će se ta razina zadržati kao trajna donja vrijednost (floor). “Ako je ovaj dvostruki vrhunac gotov, pravi je “floor” nula”, napisao je

Schiff definira “dvostruki vrh” kao pokazatelj snažnog silaznog trenda. Pojam opisuje tehnički obrazac koji označava vrhunac divovskog rasta i smatra se gotovim kada cijena padne ispod “linije vrata”. Trenutačno, bitcoin “linija vrata” iznosi oko 30.000 dolara.

Schiff, izvršni direktor tvrtke “Euro Pacific Capital”, često je kritizirao kriptovalute, tvrdeći da je bitcoin ogroman špekulativni balon koji će eksplodirati, a ljudima koji ga sada kupuju ostat će prazna vreća, prenosi RT.

Ekonomist, najpoznatiji po predviđanju financijskog kraha 2008., prije dvije godine je objavio da ne može pristupiti svojim bitcoin sredstvima nakon što je njegov digitalni novčanik prestao prihvaćati njegovu lozinku. Napominjući da to “nije velika tragedija”, rekao je: “Znao sam da je posjedovanje bitcoina loša ideja, samo nikad nisam shvatio da je ovo tako loše!”

Bitcoin je izgubio više od 25 posto svoje vrijednosti nakon što je u studenom dostigao najviši nivo od preko 68.000 dolara. Analitičari kažu da se najpoznatija kriptovaluta počela oporavljati od tromjesečnog pada, ali možda još nije izašla iz krize. Digitalna valuta trgovala se 4 posto više u utorak, iznad 44.000 dolara po tokenu.

Izvor: bankar.me

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije