Financa
Digitalni poslovni portal

Asseco SEE stekao upravljački udio u BS Telecom Solution

ASEE je stekao 60% učešća u kompaniji BS Telecom Solutions (BSTS), te tako dodatno učvrstio svoju poziciju regionalnog lidera na tržištu Jugoistočne Europe u području digitalizacije poslovanja. Akvizicija je u skladu s ASEE strategijom širenja poslovanja kako bi svojim klijentima kontinuirano nudio najnaprednije proizvode i usluge.

Mirza Varatanović
Mirza Varatanović

Naš ulazak u ASEE grupu je značajan sa aspekta osnaživanja pozicije kompanije u Bosni i Hercegovini i regionu. Također, dodatno predstavlja šansu za razvoj kompanije na globalnom tržištu. Sigurno je da ASEE kroz poslovanje u 23 zemlje može u velikoj mjeri doprinijeti širenju naših proizvoda na nova tržišta i da zajedno možemo ostvariti bolje poslovne rezultate. S druge strane, BSTS, kao regionalni lider na polju inteligentnih saobraćajnih sistema i rješenja za pametne gradove, sa svojim proizvodima će upotpuniti proizvodni ASEE portfolio, ojačati i potvrditi lidersku poziciju kompanije ASEE u novim i već postojećim industrijskim vertikalama“,  izjavio je direktor BSTS-a, Mirza Varatanović.

Misija BSTS-a temelji se na istraživanju i razvoju novih usluga, proizvoda i tehnologija, inženjerskih rješenja u području telekomunikacija, dizajna i inženjeringa inteligentnih sistema za telekomunikacijske kompanije.

BSTS sa nama dijeli zajedničke vrijednosti najvišeg ugleda i kompetencija u svim respektabilnim oblastima svog poslovanja, sa jakim poznavanjem najbrže rastućih i najperspektivnijih industrija današnjice. Vjerujem da će ASEE, uz tim BSTS-a, još više biti sinonim izvrsnosti, znanja i povjerenja u telekomunikacijama, jednako kao u bankarstvu, proizvodnji softvera i elektronskim servisima“, komentarisao je Tomasz Ciborek, direktor prodajnih operacija grupacije Asseco South-Eastern Europe.

Darko Glamočanin, direktor ASEE Sarajevo, dodao je: „ASEE je od svog osnivanja zauzeo vodeću poziciju u Bosni i Hercegovini kao pružatelj usluga i proizvođač softvera u finansijskom sektoru. Godinama gradimo poziciju tržišnog lidera i pokretača promjena koji je prepoznat u poslovnoj zajednici kao kompanija spremna na najnovije izazove i primjenu transformacijskih tehnologija kao što su servisi u oblaku, analitika, big-data, vještačka inteligencija i druge. Želimo dobrodošlicu BSTS-u, novom članu ASEE tima. Siguran sam da ćemo zajedno ojačati našu poziciju u Bosni i Hercegovini i regiji te još bolje podržati sve klijente u procesu digitalizacije.

Prijavite se na naš Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije