Petak, 21 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Bosna i Hercegovina dobila prvog serijskog proizvođača kamp kućica

Bosna i Hercegovina je zvanično dobila prvog serijskog proizvođača kamp kućica. Naime, u prostorijama Instituta za promet i komunikacije Sarajevo, osnivačici kompanije Derubis Caravans, Lejli Kraljević, uručen je Certifikat o usklađenosti za tip vozila koji je 18. veljače izdalo Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.

Lejla Kraljević Derubis Caravans
Lejla Kraljević Derubis Caravans

Kako je saopćeno iz ove kompanije, prethodno je kompanija provela postupak homologacije u Institutu za Promet i komunikacije Sarajevo. Zatim je u skladu s odgovarajućim standardima, međunarodnim procedurama i procedurama Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine, doneseno Rješenje o dodjeli VIN oznake (oznake za identifikaciju vozila) za proizvođača. Po okončanju cjelokupnog postupka, Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine izdalo je Certifikat o usklađenosti tipa vozila. Odmah po dobivanju Certifikata, isporučena je prva kamp kućica iz Derubis Caravans serije 7, Generalnom distributeru za Europu i Rusiju, grupaciji Albe Alliance.

Tržište kamp prikolica pratili smo intenzivno sedam godina i procijenili da će tržište imati sve veću potrebu za ovakvim proizvodom, naročito nakon pojave pandemije koronavirusa. Sve zemlje koje su bile u lockdownu okrenule su se razvoju turizma unutar svojih zemalja, što je dovelo do situacije da su svi proizvođači karavana svoje proizvodne kapacitete unaprijed rasprodali do kraja 2024.godine” izjavila je Lejla Kraljević ovom prilikom, navodi se u saopćenju.
Kompanija Derubis Caravans se za pomoć u provođenju cjelokupnog postupka Certifikacije posebno zahvaljuje Saši Magazinoviću, zastupniku u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, Adnanu Tatareviću, Birsenu Eljazoviću i cjelokupnom timu Instituta za saobraćaj i komunikacije Sarajevo, Miljanu Saviću, predstavniku Instituta za standardizaciju BiH, Igoru Pejiću, sekretaru Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Bošku Borojeviću, predstavniku EIB Internationale i svima koji su ovom projektu dali vjetar u leđa s ciljem da ova zemlja ide krupnim koracima naprijed u svom razvoju.
Derubis Caravans upućuje zahvalnost i svim medijima u Bosni i Hercegovini koji su od prvog dana pratili napredak i razvoj ovog projekta počevši od njegove ideje, zatim prvog, za Bosnu i Hercegovinu povjesnog nastupa na najvećem sajmu karavana u Njemačkoj prošle godine, pa sve do početka serijske proizvodnje.

izvor: Fena

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno