Financa
Digitalni poslovni portal

Brodnjak: NLB i Komercijalna banka spojit će se do kraja travnja

Komercijalna banka i NLB banka Beograd do kraja travnja zakonski će se spojiti u jednu banku, izjavio je Tanjugu predsjednik slovenske NLB grupe Blaž Brodnjak, dodajući da će novi naziv biti NLB Komercijalna banka.

Pojasnio je da će do tada raditi kao zasebne banke, te da će njihovo spajanje unaprijediti poslovni sustav i omogućiti razvoj novih usluga.

„Ono što smo već ponudili našim klijentima u Sloveniji, u smislu digitalne dostupnosti, uvest ćemo u Srbiji, uključujući 24-satnu podršku putem kontakt centra, kao i sve moguće usluge i proizvode koje ćemo nuditi na daljinu putem online kanala. ”, rekao je Brodnjak Tanjugu na Poslovnom forumu Srbija – Slovenija.

Kaže da će nakon spajanja klijenti dolaziti u poslovnice koje će se zvati NLB Komercijalna banka.

Brodnjak je dodao da će poslovnica u narednom razdoblju biti manja, prema dugoročnom planu iu skladu s općim trendom u bankarstvu.

On je rekao da će građani Srbije imati priliku da izvrše “svaku transakciju, u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu na planeti”, putem kontakt centra i video chata putem pametnog telefona.

Rekao je da nije potrebno dolaziti u poslovnice koristeći nove digitalne usluge, jer će se svi poslovi obavljati online.

“Potpisivanje će se vršiti digitalno putem biometrijskog potpisa, tako da više ne morate dolaziti u poslovnicu, osim ako se ne radi o konzultaciji sa stručnjakom za rješavanje stambenog pitanja ili dugoročne štednje za školovanje djece ili mirovinu”, Brodnjak rekao je.

Brodnjak je kazao kako se NLB Grupa pozicionira kao regionalni prvak kada je u pitanju bankarski sektor, te istaknuo kako je njegova tvrtka prisutna na šest tržišta u regiji.

NLB Grupa ima veliku želju probiti se na hrvatsko tržište, kako bi postala prva i jedina bankarska grupa koja će pokriti cijelo područje bivše Jugoslavije i ponuditi novu uslugu, kazao je.

“To znači da će bankomati NLB Grupe, bilo gdje u regiji, moći besplatno podizati novac. Također, tvrtke će moći platiti, bez obzira na iznos, fiksnu tarifu od pet eura bilo gdje u regiji”, rekao je Brodnjak.

Izvor: Tanjug

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije