Petak, 12 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Dionice Googlea skočile su za 9,0% nakon objave tromjesečnih rezultata

Googleova matična tvrtka Alfabet u četvrtom je tromjesečju ostvarila dobit od 20,6 milijardi dolara, odnosno 30,69 dolara po dionici, te prihod od 75,3 milijarde dolara.

Oba pokazatelja poslovanja premašila su prognoze analitičara na Wall Streetu i utjecala na skok cijene dionica ove tvrtke za više od 9,0 posto u produženom trgovanju, prenosi CNBC.

Prihod od Googleove prodaje oglasa porastao je gotovo 33 posto u odnosu na prethodnu godinu na 61,2 milijarde dolara u tri mjeseca do prosinca, što je pridonijelo boljim od očekivanih tromjesečnim rezultatima njegove matične tvrtke.

Prihod od oglašavanja na YouTubeu iznosio je 8,63 milijarde dolara u usporedbi s očekivanih 8,87 milijardi dolara, prema podacima Street Account.

Googleov prihod od usluga računalstva u oblaku dosegao je 5,54 milijarde dolara, u usporedbi s prognozama ekonomista koji su očekivali 5,47 milijardi dolara.

Troškovi Alphabeta, koji se odnose na plaćanja web stranicama i internetskim tvrtkama za preusmjeravanje internetskih pretraživanja na Google, iznosili su 13,43 milijarde dolara i veći su od očekivanih na Wall Streetu za 12,84 milijarde dolara.

Alphabet je najavio i zamjenu dionica, takozvani split, u omjeru 20:1, koji će stupiti na snagu u srpnju, kao što su to činili Apple i “Tesla” prethodnih godina.

Konkretno, podijeljene dionice znače da će im se cijena sniziti, što je potez za kojim tvrtke često posežu kada je cijena njihovog udjela nekoliko tisuća dolara.

Na primjer, da je Alphabet napravio ovu podjelu do zatvaranja trgovanja u utorak, cijena svake dionice bi pala sa 2.572,88 dolara na 128,64 dolara, a svaki postojeći dioničar dobio bi 19 dodatnih dionica za jednu dionicu koju posjeduje.

Izvor: agencije

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno