Petak, 21 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Credit Suisse restrukturira poslovanje

Credit Suisse grupa priprema novi krug smanjenja zaposlenika u okviru odluke o smanjenju troškova, koja dolazi nakon upozorenja da će banka u drugom kvartalu poslovati s gubitkom.

U švicarskoj banci razmatra se smanjenje broja zaposlenih u svim sektorima, uključujući investicijsko bankarstvo i upravljanje bogatstvom u različitim državama, navode neimenovani izvori.

Dionice banke bilježe pad vrijednosti od 7,6 posto na 6,2 franka, što je njihova najniža cijena u toku dnevnog trgovanja još od 12. svibnja, piše Bloomberg.

Otpuštanja će najvjerojatnije biti objavljena 28. lipnja, kada će banka obavijestiti investitore o rizičnim ulaganjima, suglasnosti, tehnologiji i upravljanju bogatstvom, navode izvori koji su željeli ostati anonimni. Glasnogovornica banke nije željela komentirati situaciju, ukazujući na saopćenje koje je Credit Suisse objavila prethodnog dana.

Credit Suisse ilustracija
Credit Suisse ilustracija

Švicarski zajmodavac na kraju 2021. godine imao je više od 50.000 zaposlenih, navodi se na zvaničnom siteu Credit Suisse. Nakon pet upozorenja u vezi sa profitom koja je banka primila u prethodnih šest kvartala, u njoj je nedavno provedena reorganizacija rukovodstva, te je najavljeno da će financijski direktor, pravni savjetnik i direktor sektora za poslovanje u Aziji napustiti svoje pozicije.

Čak i prije ovotjednog upozorenja, banka je jedva uspijevala držati korak sa konkurentima. Kapitalni prihodi banke pali su 47 posto u prvom kvartalu, dok je poslovanje u oblasti fiksnih prihoda prošlo još gore.

Ovakvi rezultati ukazali su na brojne izazove sa kojima se banka još uvijek suočava dok ulaže napore da povrati povjerenje investitora. Među tim izazovima su i pravne posljedice koje banka tek treba snositi i rezultati iz sektora za upravljanje bogatstvom koji su slabiji od očekivanih.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno