Financa
Digitalni poslovni portal

Deutsche Bank će koristiti Taurus kako bi klijentima čuvala kriptovalute

Deutsche Bank se sprema ponuditi klijentima opcije čuvanja kriptovaluta. Inovativno rješenje na EU tržištu su odlučili ponuditi kroz partnerstvo sa platformom za infrastrukturu kriptovaluta Taurus.

Njemačka banka je bila jedna od nekoliko kompanija koje su investirale u krug prikupljanja sredstava Serije B za Taurus u veljači 2023. godine. Prikupljena suy sredstva u iznosu od 65 milijuna dolara. Kompanija nudi infrastrukturu poslovnog ranga za izdavanje, upravljanje skrbništvom i trgovinu kriptovalutama. Ism toga, preko platforme možete upravljati tokeniziranom imovinom, nezamjenjivim tokenima i drugim digitalnim imovinama.

Prema suosnivaču kompanije Taurus Lamine Brahimi, partnerstvo je prošlo kroz “temeljnu i vrlo detaljnu” analizu. Tek nakon toga se njemačka banka odlučila koristiti svoje infrastrukturne usluge: “Počelo je krajem 2021. i završilo se negdje 2022. Dobili smo posao prije nekoliko kvartala.

Deutsche Bank je pripremala planove za pružanje usluga čuvanja i trgovanja kriptovalutama svojim klijentima u posljednje tri godine. Banka je nedavno podnijela zahtjev za licencu za čuvanje digitalne imovine od njemačkog finansijskog regulatora, Federalnog nadzornog tijela za finansije. Nastavlja s planovima da svojim klijentima nudi pristup tržištima i imovini u kriptovalutama.

Kroz Taurus vide priliku da došu do trilion dolara imovine

Brahimi je potvrdio da je sporazum globalnog opsega. Pri čemu Taurus pruža tehnologiju za skrbništvo i tokenizaciju u skladu s lokalnim regulatornim zahtjevima. Najavljujući partnerstvo, šef globalnih službi za vrijednosne papire Deutsche Bank, Paul Maley, rekao je da se očekuje da će prostor za kriptovalute porasti na trilione dolara u imovini., navodi Kripto.ba On očekuje da će vjerovatno postati prioritet za investitore i institucije.

U međuvremenu, ogranak Deutsche Bank za upravljanje imovinom, DWS Group, navodno je vodio razgovore o ulaganju u dvije različite kriptovalute sa sjedištem u Njemačkoj. Radi se o dobavljaču proizvoda za kriptovalute Deutsche Digital Assets i u platformu za kreiranje tržišta Tradias.

Deutsche Bank Singapore i Memento Blockchain nedavno su završili provjeru koncepta pod nazivom Project DAMA (Digital Asset Management Access). Usluga omogućava upravljanje digitalnim sredstvima u tokeniziranim vrijednosnim papirima.

Osnovan u Švicarskoj 2018. godine, Taurusov krug serije B je predvodio Credit Suisse. Uključena je Deutsche Bank uz Arab Bank Switzerland, što ukazuje na veliki interes tradicionalnih financijskih banaka.

Najava njihovog kruga Serije B također je jasno ocrtala Taurusov cilj da služi bankama „tier 1“ u Europi. Brahimi je također rekao da platforma opslužuje blizu 30 banaka. Pri čemu većina poslova ide “izvan kriptovaluta” i uključuje tokenizaciju kapitala, duga i drugih proizvoda.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije