Financa
Digitalni poslovni portal

Goldman Sachs prihvaća bitcoin kao osiguranje kredita

Američka investicijska banka Goldman Sachs odobrila je prvi kredit uz kolateral u bitcoinima. To praktično znači da je kao kolateral za otplatu kredita omogućio zajmoprimcu da koristi bitcoine kao kolateral za gotovinski zajam. To je najnoviji znak da Wall Street nastavlja prodor u sferu kriptovaluta, prenio je Bloomberg.

Nedavno smo proširili kolaterale osiguranja kredita gdje smo ponudili da zalog za financiranje budu bitcoini u vlasništvu zajmoprimca“, rekla je glasnogovornica Goldman Sachs-a za portal KoinDesk.

Goldman Sachs, koji ima tim nadležan za digitalnu imovinu, prodao je prošlog mjeseca preko brokera, u okviru vanburzanskog dogovora, prve bitcoin opcije kompaniji Galaxy Digital.

Ova banka ide stopama drugih tradicionalnih financijskih giganata u SAD koji sve više zalaze u poslovanje s kripto imovinom. Neki od proizvoda i usluga vezanih za kriptovalute koje već nudi Wall Street uključuju upravljanje privatnim bogatsvom, trgovinu i investicijsko bankarstvo.

Kreditiranje kompanija koje daju virtualne valute kao kolateral je sljedeći korak, nedavno je rekao potpredsednik Galaxy Digital Holdingsa.

Inače, prije dvije godine Američka investicijska banka je u izvešću klijentima navela kako nema namjeru investirati u kriptovalute poput bitcoina.

Stratezi Goldmana detaljno su tada naveli razlog zbog kojih krpitovalute ne mogu smatraju imovinom. Između ostalog, istakli su da one ne proizvode novčani tijek kao obveznice ili zarade izlaganjem globalnom ekonomskom rastu.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije